μην-μυρίζετε-τα-τρόφιμα-που-έχουν-πιάσ-163680
ΚΟΣΜΟΣ | 05.06.2015 | 21:04

Μην μυρίζετε τα τρόφιμα που έχουν πιάσει μούχλα – Δείτε τι μπορεί να πάθετε

Σύμφωνα με την Κριστίν Κιρκπάτρικ, διαιτολόγο από την Κλινική του Κλίβελαντ, όταν υπάρχει στην επιφάνεια ενός τροφίμου μούχλα, κατά πάσα πιθανότητα η αλλοίωση έχει προχωρήσει βαθιά, ακόμη και σε μέρη του τροφίμου που μοιάζουν να είναι εντάξει. Σύμφωνα με το Onmed, η ειδικός επισημαίνει ότι οι κίνδυνοι για την υγεία από τέτοιου είδους έκθεση είναι αρκετοί. Η μούχλα παράγει ουσίες που ονομάζονται μυκοτοξίνες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα, γαστρεντερικές επιπλοκές, αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού ή αλλεργική αντίδραση. Μία από αυτές τις μυκοτοξίνες, η αφλατοξίνη, μπορεί να έχει ακόμη και καρκινογόνο δράση. Πρέπει να εντοπίζουμε τη μούχλα μόνο από την όψη των τροφίμων, προειδοποιεί η Κιρκπάτρικ, και ποτέ μυρίζοντας τα τρόφιμα, καθώς με την εισπνοή μπορεί να εισχωρήσουν στον οργανισμό σπόρια μούχλας!