μιλάνο-σοκ-από-επεισόδιο-αστυνομικής-385658
ΚΟΣΜΟΣ | 24.05.2023 | 23:00

Μιλάνο: Σοκ από επεισόδιο αστυνομικής βίας σε βάρος τρανσέξουαλ

Αίσθηση προκαλεί βίντεο το οποίο δείχνει μια γυναίκα να δέχεται χτυπήματα με γκλομπ και ψεκασμούς με σπρέι πιπεριού από Αστυνομικούς κοντά στο πανεπιστήμιο Μποκόνι του Μιλάνου, στη Βόρειο Ιταλία.

Το βίντεο, ερασιτεχνικής λήψης με κινητό τηλέφωνο από παράθυρο γειτονικού κτιρίου, έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το απόγευμα της Τετάρτης 24/05 και δείχνει καθαρά τέσσερις αστυνομικούς της τοπικής Αστυνομίας του Μιλάνου να προσπαθούν να ακινητοποιήσουν την γυναίκα, χτυπώντας την πολλές φορές στο κεφάλι και στα πλευρά. Και όλο αυτό, ενώ δεν παρατηρείται καμία αντίσταση ή βίαιη συμπεριφορά, παρά μόνο άμυνα.

Όπως μεταδίδει ο Ιταλικός Τύπος, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η γυναίκα είναι μια 41χρονη τρανσέξουαλ από τη Βραζιλία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές συνδικάτου της Αστυνομίας (που όμως δεν επιβεβαιώνει ο διοικητής της τοπικής Αστυνομίας) φαίνεται πως πριν το βίαιο περιστατικό η τρανσέξουαλ βρισκόταν στο Πάρκο Τρότερ του Ανατολικού Μιλάνου – δηλαδή σε διαφορετική περιοχή – όπου “κάποιοι γονείς μαθητών σχολείου, γύρω στις 8.00 π.μ.” ανέφεραν την παρουσία της τρανς γυναίκας “σε εμφανή κατάσταση ψυχοφυσικής διαταραχής και ότι παρενοχλούσε κόσμο και επιχειρούσε να γδυθεί”.

Φαίνεται λοιπόν η 41χρονη να συνοδεύτηκε στο περιπολικό, με προορισμό ένα τοπικό αστυνομικό τμήμα σε απόσταση μεγαλύτερη των πέντε χιλιομέτρων, όπου και άρχισε να κλωτσά δύο αστυνομικούς όταν το όχημα σταμάτησε, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει.

Έντονη η ανησυχία του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο κόσμος σχολιάζει με πικρία το βίαιο περιστατικό, ενώ η τοπική Αστυνομία του Μιλάνου πραγματοποιεί έρευνα για να διαλευκάνει το περιστατικό.

Ενώ έγινε γνωστό πως η γυναίκα δέχτηκε μήνυση για αντίσταση σε αστυνομικό όργανο, το περιστατικό προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις. Ο δήμαρχος του Μιλάνο, Μπέπε Σάλα, μίλησε περί “σοβαρής υπόθεσης”, και η γερουσιάστρια Ιλάρια Κούκι, αδελφή του Στέφανου Κούκι, ενός νεαρού άντρα που σκοτώθηκε το 2009 ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση, προανήγγειλε πως θα φέρει την υπόθεση στην προσοχή της Ιταλικής Ολομέλειας.