mig-31-νέα-συντριβή-ρωσικού-υπερηχητικού-μ-1101500
ΚΟΣΜΟΣ | 02.12.2022 | 16:30

MiG-31: Νέα συντριβή ρωσικού υπερηχητικού μαχητικού αεροσκάφους

Άσχημα νέα για την ρωσική Πολεμική Αεροπορία, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου MiG-31 συνετρίβη κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης κοντά στην περιοχή Πριμόρσκι, στην ρωσική Άπω Ανατολή.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το πλήρωμα του διθέσιου αεροσκάφους κατάφερε να κάνει εγκαίρως χρήση στα εκτινασσόμενα καθίσματά τους και εγκατέλειψε το μαχητικό, το οποίο δεν ήταν εξοπλισμένο με πυρομαχικά ή πυραύλους και τελικά συνετρίβη σε μη κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί ελικόπτερα τύπου Mi-8 για αποστολή έρευνας και διάσωσης, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι μια τεχνική βλάβη προκάλεσε το ατύχημα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Απριλίου, ένα άλλο μαχητικό αεροσκάφος τύπου MiG-31 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας είχε συντριβεί σε περιοχή κοντά στα σύνορα με την Φινλανδία. Το MiG-31 Foxhound είναι ένας υπερηχητικό διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος, που κατασκευάστηκε και αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1970 και αποτελεί το πρώτο μαχητικό τέταρτης γενιάς της σοβιετικής αεροπορίας.

Η πιο πρόσφατη και τεχνολογικά εξελιγμένη έκδοση του μαχητικού είναι το MiG-31BM με μήκος 21,62 μέτρα και έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 46,2 τόνους, μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 3.000 χιλιομέτρων ενώ φέρει τέσσερις πυραύλους τύπου R-33 μαζί με δύο δεξαμενές καυσίμου, που του δίνουν την ικανότητα να έχει επιχειρησιακή εμβέλεια 3.000 χιλιομέτρων.