μια-βαλίτσα-που-ανοίγει-και-γίνεται-σ-1054921
ΚΟΣΜΟΣ | 30.07.2022 | 10:51

Μια… βαλίτσα που ανοίγει και γίνεται σπίτι -Σε ένα τέτοιο μένει και ο Έλον Μασκ

Σίγουρα, ο Ελον Μασκhttps://www.aftodioikisi.gr/diethni/o-ilon-mask-apanta-gia-tin-fimologoymeni-schesi-toy-me-ti-syzygo-toy-filoy-toy/ μπορεί να ζήσει οπουδήποτε στον κόσμο, αλλά ο δισεκατομμυριούχος Mr. Tesla λέγεται ότι μένει σε ένα μικροσκοπικό σπίτι, στο μέγεθος ενός γκαράζ δύο αυτοκινήτων, στις εγκαταστάσεις της SpaceX, στο Τέξας.

Αλλά επειδή πρόκειται για τον Ελον Μασκ, αυτό δεν είναι ένα συνηθισμένο μικροσκοπικό σπίτι. Το Casita by Boxabl, όπως λέγεται, είναι ένα ενεργειακά αποδοτικό, χαμηλής συντήρησης προκατασκευασμένο σπίτι, μόλις 35 τ.μ., που μοιάζει με βαλίτσα, ανοίγει και γίνεται… σπίτι.

Η τοποθέτηση γίνεται με γερανό και το νοικοκυριό μπορεί να στηθεί μέσα σε λίγες ώρες. Όσο για την τιμή του; Ξεκινά από περίπου 49.500 δολάρια.

Μέσα στο εσωτερικό του μικροσκοπικού σπιτιού

Η συμπαγής κάτοψη, που μοιάζει με στούντιο, περιλαμβάνει μια κουζίνα πλήρους μεγέθους με συσκευές κανονικού μεγέθους, ένα μπάνιο στη μία πλευρά και ένα καθιστικό και ένα υπνοδωμάτιο στην άλλη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Boxabl (@boxabl)

Μάλιστα, η ζήτηση για αυτό το μικροσκοπικό σπίτι στις ΗΠΑ είναι τεράστια. Γιατί τόσο ενδιαφέρον; Η Boxable κατασκευάζει τα Casitas για να είναι ανθεκτικά ακόμα και στην περίπτωση έκρηξης βόμβας. Οι τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από χάλυβα, σκυρόδεμα και μονωτικό αφρό, οπότε η αντοχή είναι μεγάλη, ενώ και η ενεργειακή απόδοση είναι ενσωματωμένη.

Οι τοίχοι, τα δάπεδα και η οροφή είναι αρκετά ισχυρά, ώστε να αντέχουν σε ανέμους με ισχύ τυφώνα και φορτία χιονιού. Επειδή δεν υπάρχει ξυλεία ή γυψοσανίδα, δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για μούχλα, ενώ, αν το σπίτι πλημμυρίσει, αποστραγγίζεται μόνο του σαν παπούτσι νερού.

H κουζίνα

Το μπάνιο

Το υπνοδωμάτιο

Δωμάτιο με θέα!

Μόλις γίνει η παραγγελία, ένα φορτηγό μεταφέρει το σπίτι. Στη συνέχεια ο γερανός το αφήνει και χρειάζεται το πολύ μία μέρα ώστε το σπίτι να ξεδιπλωθεί με όλα τα εξαρτήματα στο εσωτερικό του -από τα παράθυρα μέχρι τα ντουλάπια της κουζίνας. Βεβαίως, θα πρέπει να υπάρχει το οικόπεδο και να γίνει η σύνδεση με τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας (ηλεκτρικό ρεύμα, νερό).

πηγή: iefimerida.gr