Μία νέα αρρώστια απειλεί την Αμερική: Ο ιός Ζίκα που προκαλεί μικροκεφαλία σε βρέφη

Μία νέα αρρώστια απειλεί την Αμερική. Πρόκειται για τον ιό Ζίκα που προκαλεί μικροκεφαλία σε βρέφη και μεταδίδεται με το τσίμπημα ενός κουνουπιού. Ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά μπορεί σε σπάνιες περιπτώσεις να μεταδοθεί μέσω της σεξουαλικής πράξης ή από τη μητέρα στο βρέφος μέσω του πλακούντα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ο ιός Ζίκα έχει εμφανιστεί ήδη στη Λατινική Αμερική και αναμένεται να εξαπλωθεί σε όλες τις χώρες της βόρειας και νότιας Αμερικής εκτός από τον Καναδά και τη Χιλή. Τον Μάιο του 2015 εμφανίστηκε για πρώτη φορά και από τότε ο ιός έχει εξαπλωθεί σε 21 χώρες και εδάφη της αμερικανικής ηπείρου.

Οι δύο βασικοί λόγοι για την ταχεία μετάδοση του Ζίκα είναι από την μια ότι ο πληθυσμός της αμερικανικής ηπείρου δεν είχε εκτεθεί νωρίτερα στον ιό και συνεπώς στερείται ανοσίας και δεύτερον το κουνούπι τίγρης που μεταφέρει τον ιό, υπάρχει σε όλες τις χώρες της περιοχής εκτός από τον Καναδά και τη Χιλή.

Ο ΠΟΥ καλεί τις γυναίκες που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στις περιοχές που είναι προσβεβλημενές από τον Ζίκα, να συμβουλευτούν γιατρό πριν το ταξίδι τους.

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΜΕΡΙΚΗ, ΙΟΣ, ΒΡΕΦΗ, ΖΙΚΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!