μεξικό-τουλάχιστον-39-νεκροί-από-φωτιά-1157423
ΚΟΣΜΟΣ | 29.03.2023 | 08:18

Μεξικό: Τουλάχιστον 39 νεκροί από φωτιά σε κέντρο μεταναστών

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κέντρο κράτησης μεταναστών στο Μεξικό.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κέντρο κράτησης μεταναστών στο Ciudad Juárez, μια μεξικανική πόλη στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Εκτιμάται ότι άλλα 40 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής για νοσηλεία. Ο μεξικανικός Τύπος ανέφερε σχετικά ότι ένας μεγάλος αριθμός από τα θύματα ήταν μετανάστες από τη Βενεζουέλα. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τα τελευταία χρόνια αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της πολιτείας της Τσιουάουα η πυρκαγιά ξέσπασε μετά τη μεταγωγή περίπου 70 μεταναστών που είχαν απομακρυνθεί από τους δρόμους της μεξικανικής πόλης. Η φωτιά, μια από τις φονικότερες στη χώρα εδώ και χρόνια, σημειώθηκε ενώ ΗΠΑ και Μεξικό μάχονται για να αντιμετωπίσουν τα επίπεδα ρεκόρ των διελεύσεων στα κοινά τους σύνορα.

Τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει τους περιορισμούς της περιόδου Τραμπ για την ταχεία απέλαση μεταναστών από την Κούβα, τη Νικαράγουα και την Αϊτή που συλλαμβάνονται να διασχίζουν παράτυπα τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού σε μια προσπάθεια να συγκρατηθούν οι ροές μεταναστών.