Μεξικό: Μεγάλος σεισμός αποκάλυψε ναό 1.000 χρόνων των Αζτέκων

Πριν αρκετούς αιώνες, ένας μεγάλος σεισμός ή κάποιο άλλο ισχυρό φυσικό φαινόμενο, προκάλεσε την καταστροφή μίας ιερής πόλης των Αζτέκων, στην οποία υπήρχε ένας μεγάλος ναός. Σχεδόν χίλια χρόνια μετά, ένας άλλος μεγάλος σεισμός, στο Μεξικό, με 369 θύματα, επανέφερε στην επιφάνεια τον ναό των Αζτέκων, ο οποίος είχε εξαφανιστεί σχεδόν από το 1.150!

Ο μεγάλος σεισμός που έπληξε πέρυσι το Μεξικό, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και εκατοντάδες νεκρούς, «γκρέμισε» το βουνό που είχε καλύψει τον ναό των Αζτέκων, ο οποίος αποκαλύφθηκε μετά από σάρωση που έκαναν με ειδικό ραντάρ οι επιστήμονες.

Ο σημαντικός αυτός ναός εντοπίστηκε μαζί με ένα ζιγκουράτ (πυραμίδα με τη μορφή σκάλας), η οποία ήταν γνωστή ως Teopanzolco, στην πόλη Cuernavaca, στην επαρχία Μορέγιος. Οι ειδικοί που εξέτασαν τα ευρήματα, αποφάνθηκαν σε πρώτη φάση ότι πρόκειται για κτίρια που είχαν χαθεί σε ένα μεγάλο γεωλογικό φαινόμενο, περίπου το 1.150.

mex1

Στην πόλη έμενε μία φυλή ονόματι Tlahuica, η οποία επικρατούσε την εποχή εκείνη στη περιοχή που σήμερα ονομάζεται Μορέγιος. Εκτός από τον μεγάλο ναό και το ζιγκουράτ, «αναδύθηκαν» στην επιφάνεια πλήθος από κεραμικά σκεύη και αγαλματίδια, τα οποία αναδεικνύουν την κουλτούρα της εποχής.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ναός είναι τουλάχιστον έξι μέτρα ύψος και τέσσερα μέτρα πλάτος. Μία από τις αρχαιολόγους που εξέτασαν τα κτίρια που βγήκαν στην επιφάνεια, δήλωσε ότι έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και ότι εγκυμονεί τεράστιος κίνδυνος για τη σταθερότητά τους, αν ξεθαφτούν τελείως από το χώμα.

Ο σεισμός στο Μεξικό που χτύπησε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, προκάλεσε τον θάνατο 369 ανθρώπων, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονταν από το Μέξικο Σίτι.

ΚΟΣΜΟΣ, ΜΕΞΙΚΟ, ΣΕΙΣΜΟΣ, ΝΑΟ, 1.000 ΧΡΟΝΩΝ, ΑΤΖΕΚΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!