Μεταθανάτια χάρη στον Μοχάμεντ Άλι σκέφτεται να δώσει ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα πως «δεν είναι υπεράνω του νόμου», επαναλαμβάνοντας πως έχει το «απόλυτο δικαίωμα» να δώσει προεδρική χάρη στον εαυτό του, στην έρευνα για ενδεχόμενη ανάμειξη της Ρωσίας στην εκστρατεία για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

«Δεν είμαι υπεράνω του νόμου. Δεν θέλω κανένας να είναι υπεράνω του νόμου» δήλωσε στους δημοσιογράφους προτού αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον για τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στο Κεμπέκ του Καναδά. «Ναι, έχω το απόλυτο δικαίωμα να δώσω χάρη στον εαυτό μου. Αλλά δεν θα το κάνω, γιατί δεν έκανα τίποτα κακό» προσέθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπήρξε «ανάμειξη» της Ρωσίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε επίσης ότι σκέφτεται να δώσει μεταθανάτια χάρη στον θρύλο του μποξ, Μοχάμεντ Άλι, ο οποίος αρνήθηκε να καταταγεί στον στρατό, για να πολεμήσει στο Βιετνάμ. Ο μποξέρ αρνήθηκε να καταταγεί στον στρατό το 1967, ενώ ο πόλεμος στο Βιετνάμ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, προβάλλοντας θρησκευτικούς λόγους και την απροθυμία του να πάει να πολεμήσει πληθυσμούς, που δεν του είχαν κάνει τίποτα προσωπικά.

Ως αποτέλεσμα, έχασε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή και καταδικάστηκε για ανυποταξία. Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών ακύρωσε ωστόσο την ποινή αυτή το 1971.

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΡΑΜΠ, ΧΑΡΗ, ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΑΛΙ, ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!