μετάλλαξη-δέλτα-εξαπλώνεται-ραγδαία-813498
ΚΟΣΜΟΣ | 02.07.2021 | 16:44

Μετάλλαξη Δέλτα: Εξαπλώνεται ραγδαία στη Γαλλία

«Υπάρχει ο πραγματικός κίνδυνος η επιδημία να έχει και πάλι έξαρση αυτό το καλοκαίρι στη Γαλλία» – Ανησυχεί η μετάλλαξη Δέλτα. Ανησυχητική είναι η εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους Δέλτα στη Γαλλία, καθώς η μετάλλαξη αντιστοιχεί τώρα περίπου στο ένα τρίτο των κρουσμάτων της Covid-19 στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας…

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο κορονοϊός εξελίσσεται εκ νέου στην Ευρώπη και προειδοποίησε για τον κίνδυνο νέου κύματος της πανδημίας που προκαλείται από την παραλλαγή Δέλτα.

Επίσης, ο ΠΟΥ Ευρώπης προβλέπει ότι η λεγόμενη παραλλαγή Δέλτα, που εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία, θα “κυριαρχεί” έως τον Αύγουστο στην ήπειρο.

Ο ΕΜΑ κάλεσε τους παραγωγούς εμβολίων να συνεχίσουν να επαληθεύουν ότι τα εμβόλιά τους παραμένουν αποτελεσματικά έναντι όλων των νέων παραλλαγών του κορονοϊού, μεταξύ τους η παραλλαγή “Δέλτα+”.

«Ένας ορισμένος αριθμός παραλλαγών εμφανίζεται τους τελευταίους μήνες και περιμένουμε ότι θα έρθουν και άλλες», δήλωσε ο Καβαλέρι.

«Υπάρχει στο εξής η λεγόμενη παραλλαγή Δέλτα+, που είναι η παραλλαγή Δέλτα με μια πρόσθετη μετάλλαξη στην πρωτεΐνη spike, που είναι επίσης σοβαρή και πρέπει επίσης να το επαληθεύσουμε αυτό».

«Η μετάλλαξη θα κυριαρχεί έως τον Αύγουστο»

Πάντως, ο ΠΟΥ Ευρώπης προβλέπει ότι η λεγόμενη παραλλαγή Δέλτα, που εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία, θα «κυριαρχεί» έως τον Αύγουστο, επιβεβαιώνοντας πρόβλεψη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).