Μετάλλαξη Δέλτα: Εξαπλώνεται ραγδαία στη Γαλλία

«Υπάρχει ο πραγματικός κίνδυνος η επιδημία να έχει και πάλι έξαρση αυτό το καλοκαίρι στη Γαλλία» – Ανησυχεί η μετάλλαξη Δέλτα. Ανησυχητική είναι η εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους Δέλτα στη Γαλλία, καθώς η μετάλλαξη αντιστοιχεί τώρα περίπου στο ένα τρίτο των κρουσμάτων της Covid-19 στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας…

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο κορονοϊός εξελίσσεται εκ νέου στην Ευρώπη και προειδοποίησε για τον κίνδυνο νέου κύματος της πανδημίας που προκαλείται από την παραλλαγή Δέλτα.

Επίσης, ο ΠΟΥ Ευρώπης προβλέπει ότι η λεγόμενη παραλλαγή Δέλτα, που εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία, θα «κυριαρχεί» έως τον Αύγουστο στην ήπειρο.

Ο ΕΜΑ κάλεσε τους παραγωγούς εμβολίων να συνεχίσουν να επαληθεύουν ότι τα εμβόλιά τους παραμένουν αποτελεσματικά έναντι όλων των νέων παραλλαγών του κορονοϊού, μεταξύ τους η παραλλαγή «Δέλτα+».

«Ένας ορισμένος αριθμός παραλλαγών εμφανίζεται τους τελευταίους μήνες και περιμένουμε ότι θα έρθουν και άλλες», δήλωσε ο Καβαλέρι.

«Υπάρχει στο εξής η λεγόμενη παραλλαγή Δέλτα+, που είναι η παραλλαγή Δέλτα με μια πρόσθετη μετάλλαξη στην πρωτεΐνη spike, που είναι επίσης σοβαρή και πρέπει επίσης να το επαληθεύσουμε αυτό».

«Η μετάλλαξη θα κυριαρχεί έως τον Αύγουστο»

Πάντως, ο ΠΟΥ Ευρώπης προβλέπει ότι η λεγόμενη παραλλαγή Δέλτα, που εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία, θα «κυριαρχεί» έως τον Αύγουστο, επιβεβαιώνοντας πρόβλεψη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

ΚΟΣΜΟΣ, ΓΑΛΛΙΑ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ, ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ, ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΓΑΛΛΙΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]