Μέρκελ: «Θέλουμε την κανονικότητα μας πίσω»

Η Γερμανίδα καγκελάριος πριν από την συνάντηση της με τον Αμερικανό πρόεδρο στην Ουάσινγκτον μίλησε τόσο για τον κορονοϊό όσ και για τις πλημμύρες που πλήττουν την Γερμανία τις τελευταίες μέρες.

«Θέλουμε την κανονικότητά μας πίσω, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να χαλαρώσουμε και όπως ακριβώς την πρώτη ημέρα πρέπει να συνεχίσουμε να αξιολογούμε και να αναλύουμε αριθμούς, δεδομένα και γεγονότα» είπε όσον αφορά τον κορονοϊό.

Ενώ για τις πλημμύρες στην Γερμανία δήλωσε ότι: «Έχουμε όλο και πιο ακραία καιρικά φαινόμενα. Οι πλημμύρες που βιώνουν κάποια τμήματα της Γερμανίας αυτή τη στιγμή και οι οποίες είναι πραγματικά δραματικές με πολλούς τραγικούς θανάτους, είναι ένα παράδειγμα γι αυτό. Αν κοιτάξουμε τα ετήσια στοιχεία, τότε θα διαπιστώσουμε ότι πάντα υπήρχαν καταιγίδες και πλημμύρες, αλλά η συχνότητα είναι απλά ανησυχητική και μας ωθεί να δράσουμε».

Τέλος, η καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε τη σημασία του μετασχηματισμού προς την κλιματική ουδετερότητα. «Θα υπάρξουν πολλές εκστρατείες για την αποδοχή της, διότι όποιος τροφοδοτείται με ρεύμα από αιολική ενέργεια, δεν θα παρατηρήσει τη διαφορά, όποιος όμως έχει μια ανεμογεννήτρια δίπλα στο σπίτι του θα διαπιστώσει πολύ καλά τη διαφορά. Πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη και η κοινωνική ισορροπία»

ΚΟΣΜΟΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΜΕΡΚΕΛ, ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ, ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]