Μερκελ κατά Τουρκίας για την επίθεση στο Αφρίν

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ άσκησε σκληρή κριτική στην Τουρκία για την εισβολή της στο Αφρίν και τις συνεχιζόμενες ενέργειές της εντός συριακού εδάφους.

Κατά την διάρκεια ομιλίας της στην Ομοσπονδιακή Κάτω Βουλή της Γερμανίας (Bundestag), η καγκελάριος Μέρκελ «επιτέθηκε» κατά του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ για τις αεροπορικές επιθέσεις στην ανατολική Γκούτα, ενώ στράφηκε και κατά της Ρωσίας την οποία χαρακτήρισε ως «απλό παρατηρητή» των εγκλημάτων που διαπράττονται στην περιοχή.

Εις ό,τι αφορά στην εισβολή του τουρκικού στρατού στο Αφρίν, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας είναι «απαράδεκτες» και καταδίκασε επισήμως από το βήμα του Bundestag τις τουρκικές ενέργειες.
Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στην Γερμανία έχει ασκήσει δριμεία κριτική στην Τουρκία για την εισβολή της στο Αφρίν, με την κουρδική κοινότητα της χώρας να κατηγορεί ωστόσο την κυβέρνηση για στάση ουδετερότητας.

Οι περίπου 3 εκατομμύρια Γερμανοί τουρκικής καταγωγής και η διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών τα τελευταία δύο χρόνια έχουν περιπλέξει τις σχέσεις ανάμεσα σε Άγκυρα και Βερολίνο, ενώ την ίδια στιγμή οι αστυνομικές αρχές της Ομοσπονδία φοβούνται έξαρση των επιθέσεων κατά τουρκικών στόχων εντός γερμανικού εδάφους.

Από τις αρχές του έτους, σχεδόν 30 ιδρύματα της τουρκικής κοινότητας έγιναν στόχοι επιθέσεων από άγνωστους και η γερμανική αστυνομία υποψιάζεται ως υπεύθυνες κουρδικές ή ακροδεξιές οργανώσεις.

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΠΙΘΕΣΗ, ΜΕΡΚΕΛ, ΑΦΡΙΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!