Μερικές συμβουλές για τον τουρισμό στο …διάστημα

Ήδη δύο τουρίστες ετοιμάζονται να εκδράμουν στο… διάστημα, αφού ο Έλον Μασκ μετρά αντίστροφα για την αποστολή τους σε τουριστικά θέρετρα εκτός του πλανήτη μας.

Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Γκαριότ, έναν σχεδιαστή παιχνιδιών που πλήρωσε 30 εκατ. δολάρια στην ρωσική Space Adventures για να περάσει 12 μέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι τουρίστες του διαστήματος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μια εντελώς νέα εμπειρία.

Η μικροβαρύτητα μπορεί να είναι διασκεδαστικό πράγμα, όπως λέει, αλλά έχει μεγάλο ψυχολογικό αντίκτυπο. «Αυτή η υπέροχη αίσθηση του να αιωρείσαι στο κενό έχει σοβαρό κόστος για το σώμα. Τα σωματικά υγρά επηρεάζονται και δεν ρέουν ως συνήθως. Γι αυτό τα πρόσωπα πρήζονται και αρχίζουν οι πονοκέφαλοι, οι οποίοι πάντως αντιμετωπίζονται με κοινά φάρμακα όπως η ασπιρίνη» λέει χαρακτηριστικά στο Bloomberg.

«Ειδικά όταν κουνάς το κεφάλι σου, νιώθεις ότι δεν υπάρχει συνοχή σε αυτό που βλέπεις ότι κάνεις και σε αυτό που το σώμα σου νομίζει ότι κάνει, γεγονός που συχνά προκαλεί ναυτία» προσθέτει.

Ευτυχώς, όπως λέει, η προσαρμογή διαρκεί περίπου τρεις μέρες, το ίδιο κι όταν επιστρέψεις στη Γη, ενώ, όπως συμβουλεύει, τα φάρμακα είναι σωτήρια!

ΚΟΣΜΟΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΒΑΡΥΤΗΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!