μελισσοθεραπεία-γιατί-η-gwyneth-paltrow-την-προτι-512056
ΚΟΣΜΟΣ | 13.10.2020 | 11:37

Μελισσοθεραπεία: Γιατί η Gwyneth Paltrow την προτιμά και πότε είναι ακίνδυνη

Το να σε τσιμπήσει μια μέλισσα για να θεραπευτικούς λόγους το έχουμε ακούσει. Κάποιοι το ονομάζουν «πόνος για την ομορφιά». Μπορεί ν’ ακούγεται βασανιστική διαδικασία αλλά πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται πως το τσίμπημα μιας μέλισσας όχι μόνο δεν προκαλεί πανικό, αντίθετα έχει ευεργετικές ιδιότητες για το σώμα μας. Μάλιστα πληρώνουν όσο όσο για να μπορέσουν ν’ αποκτήσουν το κεντρί τους προκειμένου να ανανεώσουν την επιδερμίδα του προσώπου τους ή να καταπολεμήσουν μια χρόνια πάθηση.

Τα υποπροϊόντα των μελισσών και το δηλητήριό τους έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλά προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας μας εδώ και χρόνια, αλλά τώρα περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς αυτήν την υπηρεσία που προέρχεται από μια αρχαία θεραπεία. Παρόλο που αυτή η διαδικασία μπορεί να ακούγεται σαν εφιάλτης, η μελισσοθεραπεία, χρησιμοποιείται επί του παρόντος σε άτομα που αντιμετωπίζουν ορισμένες ασθένειες όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας και η αρθρίτιδα.

Η μελισσοθεραπεία είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό πρόσφατα, με την νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix «Un».

Το 2016 η Gwyneth Paltrow ανέφερε στους New York Times ότι την είχε τολμήσει για να αντιμετωπίσει καταστάσεις όπως ουλές και φλεγμονές στο σώμα της. «Είμαι ανοιχτή σε οποιαδήποτε θεραπεία. Μ’ έχουν τσιμπήσει και μέλισσες. Είναι μια θεραπεία χιλιάδων ετών που ονομάζεται μελισσοθεραπεία. Οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να απαλλαγούν από φλεγμονές και ουλές. Είναι πραγματικά απίστευτο αν το ερευνήσετε. Αλλά, πραγματικά είναι οδυνηρό», είχε δηλώσει συγκεκριμένα η ηθοποιός.

Πριν βιαστείς λοιπόν να τη δοκιμάσεις, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό σου και ποιους πιθανούς κινδύνους μπορεί να ενέχει.

Πώς γίνεται η θεραπεία;

Μπορεί να σε τρομάζει η ιδέα όμως πριν εφαρμοστεί οποιαδήποτε θεραπεία επάνω σου, ο ειδικός θεραπευτής θα σου μουδιάσει με αλοιφή ή πάγο την περιοχή. Σε μία συνεδρία, μπορεί να σου γίνει έγχυση υγρού που περιέχει μέρος από το δηλητήριο της μέλισσας (γίνεται με ένεση) ή μπορεί να τοποθετηθεί μια πραγματική μέλισσα στο σημείο όπου υπάρχει το πρόβλημα ώστε με το τσίμπημά της να σου παρέχει «αντιφλεγμονώδεις και προφλεγμονώδεις ενώσεις», οι οποίες λέγεται ότι βοηθούν στη θεραπεία πολλών παθήσεων.

Παρόλο που τα οφέλη της μελισσόθεραπείας δεν έχουν αποδειχθεί, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η θεραπεία αυτή είναι αρκετά αποτελεσματική. Το βασικό που πρέπει να γνωρίζει κανείς πριν επιχειρήσει αυτή τη θεραπεία είναι οι αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί να προκληθούν στον οργανισμό του. Είναι απαραίτητο λοιπόν να συμβουλευτεί τον γιατρό του, ο οποίος θα του συστήσει ή θα του απαγορεύσει (κάνοντας τα κατάλληλα tests) τον συγκεκριμένο τρόπο θεραπείας. Το τσίμπημα της μέλισσας μπορεί να αποβεί θανατηφόρο σε κάποιες περιπτώσεις συνεπώς πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί αν θα ακολουθήσετε κάθε είδους θεραπεία…

πηγή: queen.gr