Μέλη του ISIS δύο από τους εργαζομένους στον πυρηνικό σταθμό του Βελγίου

Φόβος επικρατεί στους κύκλους των βελγικών υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα συνθέτουν ένα δύσκολο πάζλ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε ότι δύο από τους ανθρώπους που εργάζονταν στον πυρηνικό σταθμό του Ντόελ, στην Αμβέρσα, έφυγαν για τη Συρία και εντάχθηκαν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως αναφέρει η Daily Mail,  ένας εκ των δυο πρώην εργαζομένων, Ιλίας Μπουγκαλάμπ, έχει ήδη σκοτωθεί στη Συρία, ενώ ο δεύτερος έχει εκτίσει ένα μικρό διάστημα στη φυλακή, το 2014, κατηγορούμενος για τρομοκρατία.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στις αρχές ασφαλείας του Βελγίου, είναι το ότι ο δεύτερος  εργαζόμενος γνώριζε εκτενώς τις λειτουργίες  του πυρηνικού σταθμού, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο πραγματικός στόχος των τζιχαντιστών ήταν ο πυρηνικός σταθμός των Βρυξελλών. Οι αρχές προβληματίζονται επίσης για το μικρό χρόνο φυλάκισής του άνδρα και το ενδεχόμενο να μεταβίβασε τις γνώσεις του στους τζιχαντιστές.

Όλα αυτά μάλιστα, μετά την είδηση που έκανε τον γύρο του κόσμου και ανέφερε ότι βρέθηκε νεκρός φρουρός των πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Σαρλερουά, ενώ εκλάπλη η κάρτα εισόδου του στις εγκαταστάσεις.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΒΕΛΓΙΟ, ΑΜΒΕΡΣΑ, ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!