Μέλι εναντίον Ζάχαρης: Έρευνα διατροφολόγου ανατρέπει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα

Μέχρι τώρα ήξερες ότι το μέλι είναι το καλύτερο υποκατάστατο της ζάχαρης και ένιωθες υπερηφάνεια που έκοψες την ζάχαρη και την αντικατέστησες με το μέλι, που είναι πιο υγιεινό. Σύμφωνα με τον διατροφολόγο Ian Marber το πάγκρεας μας συμπεριφέρεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή παράγει ινσουλίνη, είτε καταναλώσουμε ζάχαρη είτε μέλι. Η παραγωγή παραπάνω ινσουλίνης οδηγεί σε προβλήματα στην καρδιά και παχυσαρκία. Ο Marber αναφέρει: «’Ένα μπολ δημητριακά με μέλι δεν είναι καλύτερο από ένα μπολ δημητριακά με ζάχαρη. Όταν σκέφτεσαι το μέλι, σκέφτεσαι ότι είναι φυσικό επειδή το παράγουν οι μέλισσες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι και το βιολογικό μέλι περνάει από επεξεργασία… Το μέλι έχει περισσότερες θερμίδες από τη ζάχαρη. Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι έχει 22 θερμίδες ενώ το ίδιο κουταλάκι ζάχαρης έχει 16 θερμίδες».

ΚΟΣΜΟΣ, ΖΑΧΑΡΗ, ΜΕΛΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!