Μειώθηκε το δημόσιο χρέος της Γερμανίας

Το δημόσιο χρέος της Γερμανίας μειώθηκε κατά 0,8% πέρυσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, με την κυβέρνηση να βρίσκεται εντός τροχιάς σε ό,τι αφορά το στόχο για μείωση του χρέους κάτω από το 60% του ΑΕΠ έως το 2020.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι εκτιμά πως το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκε στο 68,2% πέρυσι από το 71,2% το 2015. Το συνολικό χρέος ανήλθε στα τέλη του 2016 στα 2,006 τρισεκ. ευρώ.

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να μειώσει το δημόσιο χρέος στο 59,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος έως το 2020, τρία χρόνια νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις καθώς η ισχυρή ανάπτυξη και η απασχόληση-ρεκόρ της επιτρέπουν να συμμορφωθεί με τους κανόνες της ΕΕ για το χρέος ταχύτερα.

Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ δεν πρέπει να ξεπερνά το 60% ή τουλάχιστον τα κράτη-μέλη να κινούνται προς το επίπεδο αυτό. Οι κανόνες αυτές παραβιάστηκαν για χρόνια από τη Γερμανία και άλλες χώρες.

ΚΟΣΜΟΣ, ΜΕΙΩΘΗΚΕ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!