Μείωση στην παραγωγή πετρελαίου συμφώνησαν ΟΠΕΚ και Ρωσία

  • Απο stergios
  • 7 Δεκεμβρίου 2019 - 19:53
  • Comments Off

Σε δυναμική κίνηση προχωρά η Σαουδική Αραβία για να στηρίξει την αγορά πετρελαίου συμφωνώντας σε επιπλέον περιορισμούς στην παραγωγή της, επιπρόσθετες αυτών που συμφωνήθηκαν με τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του.

Ο λεγόμενος ΟΠΕΚ+, που περιλαμβάνει και τη Ρωσία, συμφώνησε σε μείωση παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα μετά τις διήμερες διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή στη Βιέννη, με το Βασίλειο να προσφέρει εθελοντικά επιπλέον περικοπές 400.000 βαρέλια την ημέρα.

Η Σαουδική Αραβία κινητοποιήθηκε μετά τις προειδοποιήσεις ότι η αγορά θα αντιμετωπίσει σοβαρό θέμα υπερπροσφοράς το πρώτο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς.

Η χώρα επιδιώκει να στηρίξει την αποτίμηση της κρατικής Aramco μετά την διάθεση μετοχών της στο επενδυτικό κοινό, ενώ ο υπουργός Ενέργειας της χώρας εκτίμησε ότι θα φτάσει σύντομα σε κεφαλαιοποίηση δυο τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία ανεβάζει τις συνολικές περικοπές στην παραγωγή στα 2,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα ή πάνω από 2% της παγκόσμιας ζήτησης.

Ο προηγούμενος στόχος της συμμαχίας ΟΠΕΚ+ ήταν 1,2 εκατομμύρια βαρέλια, όμως η Σαουδική Αραβία είχε ήδη κάνει κάποιες επιπλέον περικοπές.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΡΩΣΙΑ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ, ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΟΠΕΚ, ARAMCO


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!