Μέγκαν και Πρίγκιπας Χάρι αναζητούν ακόμα το όνομα του παιδιού τους - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
2
Ιούλιος
Back

Μέγκαν και Πρίγκιπας Χάρι αναζητούν ακόμα το όνομα του παιδιού τους

Ο πρίγκιπας Χάρι, μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους λίγο μετά τη γέννηση του πρώτου του παιδιού ανέφερε πως το ζευγάρι «ακόμα σκέφτεται διάφορα ονόματα». «Το παιδί γεννήθηκε με μικρή καθυστέρηση, επομένως το έχουμε ήδη κάπως σκεφτεί, όμως δεν έχουμε καταλήξει», είπε ο Χάρι. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες για τα ονόματα που δίνονται στα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όμως η βρετανική βασιλική οικογένεια συνηθίζει να τιμά τους προγόνους της.

Σύμφωνα με τα γραφεία στοιχημάτων τα πιο πιθανά ονόματα είναι το όνομα Αρθούρος (Arthour ή Εδουάρδος (Edward), όπως και το όνομα Φίλιππος, το όνομα του παππού του Χάρι και συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ. Γενικότερα τα ονόματα των παππούδων του παιδιού θεωρούνται υποψήφια τουλάχιστον ως «μεσαία» ο ονόματα του παϊδιού. Η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε τέσσερα ονόματα σε καθένα από τα τέσσερα παιδιά της. Για παράδειγμα το πλήρες όνομα του πρίγκιπα Κάρολου είναι Κάρολος Φίλιππος Αρθούρος Γεώργιος. Ο ίδιος πρίγκιπας Χάρι έχει σαν πλήρες όνομα το Ερρίκος (Henry), Κάρολος Αλβέρτος, Ντέιβιντ, ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει δώσει πολλαπλά ονόματα και στα τρία παιδιά του.

Το νεογέννητο αγόρι δεν γίνεται αυτόματα πρίγκιπας ούτε αποκαλείται αυτόματα «Η Αυτού υψηλότης» καθώς πρέπει να προηγηθεί βασιλικό διάταγμα. Ωστόσο, όταν ο παππούς του, ο πρίγκιπας Κάρολος, διαδεχτεί την προγιαγιά του, την βασίλισσα Ελισάβετ, ο βασιλικός κανονισμός προβλέπει ότι ο μικρός θα αποκτήσει τότε τέτοιους τίτλους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!