μεγάλη-βρετανία-υπέρ-του-βιολογικού-1003177
ΚΟΣΜΟΣ | 02.11.2022 | 08:39

Μεγάλη Βρετανία: Υπέρ του «βιολογικού φύλου» ο Σούνακ

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, προτίθεται σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ να αναθεωρήσει το νόμο περί ισότητας, ώστε να καταστήσει σαφές ότι το ότι το «φύλο» σημαίνει βιολογικό φύλο και όχι τη σεξουαλική ταυτότητα.

Ειδικότερα, σκοπεύει να καταργήσει τη νομική προστασία για τα τρανς άτομα που βάση του νόμου του 2010 μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χώρους ατόμων του ιδίου φύλου.

Αυτό θα σήμαινε ότι οι άνδρες δεν θα μπορούσαν να αγωνιστούν σε γυναικεία αθλήματα και να βρίσκονται σε εγκαταστάσεις, όπως τα αποδυτήρια ενώ τα καταφύγια γυναικών θα προστατεύονται.

Ο νόμος προστατεύει όλα τα τρανς άτομα ανεξάρτητα από το αν διαθέτουν Πιστοποιητικό Αναγνώρισης Φύλου (GRC) που επιβεβαιώνει το φύλο τους και δεν απαιτείται να έχουν υποβληθεί σε ιατρική μετάβαση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός θέλει να ενισχύσει την καθοδήγηση για τους δασκάλους σχετικά με τις σχέσεις και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για να διασφαλίσει ότι τα παιδιά διδάσκονται μόνο μαθήματα που είναι κατάλληλα για την ηλικία τους.

Η αλλαγή αυτή, έρχεται εν μέσω ανησυχιών ότι ορισμένα σχολεία αναθέτουν τη σεξουαλική εκπαίδευση σε τρίτες εταιρείες που εκθέτουν τους νέους σε αμφιλεγόμενες ιδέες για το φύλο.