Μεγάλη τράπεζα θα απολύσει 35.000 εργαζόμενους

Βουτιά 33% στα κέρδη προ φόρων ανακοίνωσε για το 2019 η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τράπεζα, η HSBC. Συγκεκριμένα έφτασαν στα 13,35 δισ. δολάρια, μετά από έκτακτη πρόβλεψη απομείωσης ύψους 7,3 δισ. δολαρίων. Δ

Η απομείωση οδήγησε σε ζημιές προ φόρων ύψους 4,65 δισ. δολαρίων, στις ευρωπαϊκές δραστηριότητες της τράπεζας.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η τράπεζα, η μεγαλύτερη όσον αφορά τα assets στην Ευρώπη, ανακοίνωσε επίσης μεγάλη αναδιάρθρωση που θα οδηγήσει στην έξοδο 35.000 εργαζομένους, τα επόμενα τρία χρόνια.

Στη δήλωση που συνοδεύει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος Noel Quinn δήλωσε ότι η απομείωση ύψους 7,3 δισ. δολαρίων στην Ευρώπη «προέκυψε από την επικαιροποίηση μακροπρόθεσμων εκτιμήσεων οικονομικής ανάπτυξης που επηρέασαν ορισμένες δραστηριότητες μας» και από την «προγραμματισμένη αναδιαμόρφωση» της τράπεζας.

Η τράπεζα θα μειώσει επίσης τα assets κατά 100 δισ. όπως και το μέγεθος της επενδυτικής τράπεζας της, ενώ θα αναμορφώσει τις δραστηριότητές της σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη, προχωρώντας σε δραστική αναδιάρθρωση.

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ, HSBC


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!