μεγάλη-παραίτηση-το-νέο-τραγούδι-τη-501779
ΚΟΣΜΟΣ | 23.06.2022 | 09:10

«Μεγάλη Παραίτηση»: Το νέο τραγούδι της Μπιγιονσέ πονοκέφαλος στους εργοδότες

«Δεν διαμαρτύρεσαι για τη δουλειά, παραιτείσαι», είναι το νέο μότο που κυκλοφορεί στα σόσιαλ μίντια, δίνοντας τον τόνο στο ρεύμα της «Μεγάλης Παραίτησης» που γιγαντώνεται τους τελευταίους μήνες στους εργασιακούς χώρους. Οι εργαζόμενοι στις χώρες της Δύσης είχαν το χρόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας να επανεξετάσουν τις προτεραιότητές τους, τις επιθυμίες τους και να θέσουν νέους στόχους στον τρόπο ζωής τους.

Η αναζήτηση υψηλότερου μισθού αποτελεί το βασικό κίνητρο για παραίτηση, ενώ άλλοι λόγοι είναι η ευελιξία στον τρόπο εργασίας και η ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής. Μεγάλη έρευνα της «2022 Work Reimagined Survey», που πραγματοποιήθηκε σε 1.500 ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και 17.000 εργαζoμ;eνους σε 22 χώρες και 26 κλάδους, έδειξε ότι το 43% των ερωτηθέντων είναι πιθανό να παραιτηθεί τους επόμενους 12 μήνες.

Η «Μεγάλη Παραίτηση» που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και πλέον έχει φτάσει σε Ευρώπη και χώρες της Ασίας παγιώνεται, καθώς οι εργαζόμενοι δείχνουν εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους, γίνονται πιο απαιτητικοί και αποκτούν σημαντική επιρροή στις εργασιακές σχέσεις τους. Η υψηλότερη αμοιβή είναι το κύριο μέλημα όσων εξετάζουν το ενδεχόμενο παραίτησης, δεδομένου και του οικονομικού τοπίου που διαμορφώνεται παγκοσμίως με την άνοδο του πληθωρισμού και την εκρηκτική αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά και ενεργειακά προϊόντα.