μεγάλη-ήττα-για-υποψήφια-του-τραμπ-στη-1093115
ΚΟΣΜΟΣ | 15.11.2022 | 09:03

Μεγάλη ήττα για υποψήφια του Τραμπ στην Αριζόνα – Το δίλημμα του πρώην προέδρου

Την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής του μετά την ενασχόλησή του με την πολιτική φαίνεται ότι βιώνει ο πρώην πρόεδρος των, Ντόναλντ Τραμπ.

Ηττημένος και μακριά από τον Λευκό Οίκο, στο στόχαστρο των αρχών (αστυνομικών και οικονομικών) της πατρίδας του για μια σειρά από λόγους, με τα πρώην φιλικά προς αυτόν μέσα ενημέρωσης όπως το Fox News να τον κατακεραυνώνουν και φυσικά δίχως να διαθέτει πλέον λογαριασμό στο αγαπημένο του Twitter ο Τραμπ νιώθει άβολα.

Εάν στα παραπάνω προστεθούν οι σωρηδόν ήττες που υπέστησαν στις ενδιάμεσες εκλογές (Midterms) οι υποψήφιοι στους οποίους παρείχε τη στήριξή του, τότε το πράγμα γίνεται ακόμα χειρότερο για τον ίδιο.

Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι η Κάρι Λέικ, η οποία ήταν υποψήφια κυβερνήτης στην Αριζόνα. Η Λέικ, πρώην παρουσιάστρια της τηλεόρασης, φλογερή υποστηρίκτρια του Τραμπ, που επαναλάμβανε ασταμάτητα τις θέσεις του μέντορά της κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας, έχασε οριακά από την υποψήφια με τους Δημοκρατικούς, Κέιτι Χόμπς.

Θα σηματοδοτήσει αυτή η ήττα το πολιτικό τέλος του Ντόναλντ Τραμπ, αντιλαμβανόμενος ότι δεν διαθέτει πλέον ερείσματα ή το 2024 «ο ελέφαντας θα επιχειρείσει να ξανά εισέλθει στο δωμάτιο»;

FILE – Kari Lake, Republican candidate for Arizona governor, speaks at the Conservative Political Action Conference (CPAC) in Dallas, Aug. 5, 2022. (AP Photo/LM Otero, File)