ματωμένα-πακέτα-με-μάτια-ζώων-έχουν-559739
ΚΟΣΜΟΣ | 02.12.2022 | 14:54

«Ματωμένα πακέτα» με μάτια ζώων έχουν σταλεί σε ουκρανικές πρεσβείες

Ματωμένα πακέτα με μάτια ζώων έχουν λάβει αρκετές πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ευρώπη, σύμφωνε με τον εκπρόσωπο του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο Νικολένκο διευκρίνισε ότι τα πακέτα αυτά, τα οποία είχαν περιχύσει με ένα υγρό με ιδιαίτερο χρώμα και μυρωδιά, έφτασαν στις ουκρανικές πρεσβείες μετά τη σειρά επιστολών- βόμβα που εντοπίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Ισπανία.

Όπως εξήγησε ο ίδιος τέτοια πακέτα έχουν λάβει οι πρεσβείες της Ουκρανίας στην Ουγγαρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Κροατία και την Ιταλία, όπως επίσης τα γενικά προξενεία της χώρας στην Νάπολη (Ιταλία), την Κρακοβία (Πολώνια) και το προξενείο στο Μπρνο (Τσεχία).

«Μελετούμε τη σημασία αυτού του μηνύματος», ανέφερε ο Νικολένκο, προσθέτοντας ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα είχε δώσει εντολή όλες οι εμπλεκόμενες πρεσβείες και προξενεία να τεθούν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.

Έξι επιστολές-βόμβα εστάλησαν αυτή την εβδομάδα σε στόχους στην Ισπανία, μεταξύ των οποίων στον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ και την αμερικανική πρεσβεία στη Μαδρίτη, με αποτέλεσμα η Μαδρίτη να ενισχύσει την ασφάλεια.

Ο Νικολένκο δήλωσε ότι η είσοδος στο διαμέρισμα του πρεσβευτή στο Βατικανό είχε υποστεί βανδαλισμό. Πηγή της πρεσβείας στη Ρώμη δήλωσε ότι μπροστά από την πόρτα είχαν τοποθετηθεί ανθρώπινα περιττώματα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρεσβεία στο Καζακστάν είχε λάβει απειλή για τοποθέτηση βόμβας, που στη συνέχεια δεν επιβεβαιώθηκε.

Η πρεσβεία στις ΗΠΑ έλαβε επιστολή που περιείχε επικριτικό άρθρο για την Ουκρανία, ανέφερε ο ίδιος. Η επιστολή, όπως και οι περισσότερες από τις άλλες, προερχόταν από μία ευρωπαϊκή χώρα, δήλωσε ο ίδιος, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.