Μαλαισία: Προσωρινό «λουκέτο» σε 400 σχολεία λόγω χημικής ρύπανσης

Προσωρινό «λουκέτο» σε περισσότερα από 400 σχολεία μπήκε στη Νότια Μαλαισία, για λόγους «χημικής ρύπανσης». Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από την Κυβέρνηση της Κουάλα Λουμπούρ, καθώς πολλοί μαθητές ανέφεραν συμπτώματα, όπως αναπνευστικές δυσκολίες και έμετο.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα διαρκέσει τρεις ημέρες η λήψη του κρίθηκε για δεύτερη φορά απαραίτητη, έπειτα από μια παρόμοια κατάσταση που σημειώθηκε σε περιοχή κοντά στη Σιγκαπούρη, πριν από τρεις μήνες.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο, ένας όγκος από παράνομα χημικά απόβλητα κατέληξαν σε ένα ποτάμι στην περιοχή, εξέλιξη που προκάλεσε προβλήματα υγείας σε πάνω από 5 χιλιάδες ανθρώπους. Οι Αρχές είχαν διαβεβαιώσει τότε ότι το πρόβλημα είχε επιλυθεί.

Σύμφωνα με τις αναφορές του BBC, οι τοπικές Αρχές θεωρούν ότι τα δύο περιστατικά δεν συνδέονται μεταξύ τους. Τα σχολεία στη βιομηχανική περιοχή του Pasir Gudang θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την Πέμπτη, ενώ το μέτρο αφορά σε 100 ιδρύματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 300 ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

ΚΟΣΜΟΣ, ΡΥΠΑΝΣΗ, ΛΟΥΚΕΤΟ, ΜΑΛΑΙΣΙΑ, ΧΗΜΙΚΗ, 400 ΣΧΟΛΕΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!