Μαλαισία: Δηλητηριάστηκαν 500 μαθητές και καθηγητές από τοξικά απόβλητα

Εκατόν έντεκα σχολεία αναγκάστηκαν να κλείσουν οι μαλαισιανές αρχές μετά τη διαρροή τοξικών αποβλήτων σε έναν ποταμό την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας της οποίας έπαθαν δηλητηρίαση περισσότεροι από 500 μαθητές, καθηγητές και άλλοι.

Τα τοξικά αυτά απόβλητα πιστεύεται ότι τα έριξε ένα φορτηγό σε ποταμό κοντά στα σχολεία της βιομηχανικής πόλης Πάσιρ Γκουντάνγκ στην πολιτεία Τζόχουρ με αποτέλεσμα να εκλυθούν τοξικά αέρια και πολλές δεκάδες άνθρωποι να εμφανίσουν συμπτώματα δηλητηρίασης.

Δεν έχει διευκρινιστεί ο τύπος των τοξικών αερίων που προκάλεσαν τις δηλητηριάσεις.

Το Κοινοβούλιο της Μαλαισίας πρόκειται να συζητήσει σήμερα Πέμπτη την πιθανότητα κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του περιστατικού στην Πάσιρ Γκουντάνγκ.

Σχεδόν 500 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, χρειάστηκε να λάβουν τις πρώτες βοήθειες και περίπου 160 να νοσηλευθούν αφού εισέπνευσαν τα τοξικά αέρια, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Bernama.

«Βάσει της τρέχουσας κατάστασης και έπειτα από τις συστάσεις της επιτροπής διαχείρισης καταστροφών της πολιτείας το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να κλείσει και τα 111 σχολεία της Πάσιρ Γκουντάνγκ αμέσως», επεσήμανε ο υπουργός Παιδείας Μάζλι Μάλικ σε ανακοίνωσή του. Στο Twitter ο Μάλικ ανέφερε ότι η κατάσταση γίνεται «ολοένα και πιο κρίσιμη».

Ο άνδρας που φέρεται να ευθύνεται για τη ρήψη των τοξικών αποβλήτων θα παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον δικαστηρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος. Αν κριθεί ένοχος, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε έως και πέντε χρόνια φυλάκιση.

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΜΑΛΑΙΣΙΑ, ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΗΚΑΝ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!