Μακρόν: Ελπίζουμε σε σύντομη επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό

Την ελπίδα του για επανέναρξη το συντομότερο των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού εκφράζει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συγχαρητήριο μήνυμα του προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυπριακής προεδρίας στο μήνυμα του ο πρόεδρος Μακρόν ανέφερε ότι «η μακρά και πλούσια συνεργασία μας θα εντατικοποιηθεί περαιτέρω κατά τη διάρκεια αυτού του έτους σε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος ως μέρος της στρατηγικής ατζέντας που μας ενώνει».

Όπως γνωρίζετε, πρόσθεσε, «η Γαλλία στηρίζει την εξεύρεση δίκαιης, συνολικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού η οποία να συνάδει με τις συμφωνηθείσες αρχές των Ηνωμένων Εθνών και να είναι συμβατή με το κοινοτικό κεκτημένο, έτσι ώστε όλοι οι Κύπριοι να μπορέσουν τελικά να βρουν έναν τρόπο να ζουν μαζί σε ένα επανενωμένο νησί».

«Επίσης, ελπίζω στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων το συντομότερο. Ως μέλος της ΕΕ, Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, και φίλη χώρα της Κύπρου, η Γαλλία είναι στη διάθεση των μερών για την επανέναρξη της διαδικασίας», σημείωσε ο κ. Μακρόν στο μήνυμά του.

ΚΟΣΜΟΣ, ΜΑΚΡΟΝ, ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ, ΣΥΝΤΟΜΗ, ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!