μαϊμού-σκότωσε-άνδρα-πετώντας-του-τού-952884
ΚΟΣΜΟΣ | 21.10.2021 | 10:21

Μαϊμού σκότωσε άνδρα πετώντας του τούβλο από τον 2ο όροφο

Μαϊμού… δολοφόνος σκότωσε 30χρονο άνδρα αφού του πέταξε τούβλο από τον δεύτερο όροφο κτιρίου στην Ινδία. Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε πως ο 30χρονος Μοχάμαντ Κουρμπάν σκοτώθηκε αφού δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι από τούβλο, σε περιοχή στα κεντρικά του Δελχί.

Ο Κουρμπάν, που πωλούσε τσάντες σε κατάστημα της περιοχής, κατέρρευσε μόλις δέχθηκε το χτύπημα από τη μαϊμού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν τον θάνατό του. Στη διάρκεια της έρευνας, η αστυνομία ανακάλυψε ότι ο ιδιοκτήτης του κτιρίου απ’ όπου η μαϊμού έριξε το τούβλο, είχε αφήσει δύο τούβλα πάνω σε μια δεξαμενή νερού για να εμποδίσει τις μαϊμούδες να την ανοίγουν. Η αστυνομία είπε ότι μαϊμούδες κατάφεραν να μετακινήσουν και τα δύο τούβλα και να πετάξουν το ένα στο κεφάλι του άτυχου άνδρα και το άλλο σε κοντινή ταράτσα.

Το θανατηφόρο περιστατικό καταγράφεται μόλις λίγες ημέρες μετά που η σύζυγος επικεφαλής πολιτικού κόμματος στην Ινδία έχασε τη ζωή της έπειτα από πτώση στην προσπάθειά της να ξεφύγει από επίθεση μαϊμούς. Η 50χρονη Σούσμα Ντέβι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου ωστόσο υπέκυψε στα τραύματά της. Ήταν η σύζυγος του Ανίλ Κουμάρ Τσοχάν, επικεφαλής του κόμματος Bharatiya Janata (BJP).

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 9 Σεπτεμβρίου όταν δέχθηκε επίθεση από μαϊμούδες στην ταράτσα του σπιτιού της στην Καϊράνα. Προκειμένου να γλιτώσει πήδηξε από την ταράτσα. Οι άγριες μαϊμούδες προκαλούν χάος στην περιφέρεια Σάμλι της Ούταρ Πράντες στα βόρεια της Ινδίας. Ντόπιοι αναφέρουν ότι σημειώνονται καθημερινές επιθέσεις και σε παιδιά.

Τον Νοέμβριο του 2019 δύο επιθέσεις από μαϊμούδες κόστισαν τη ζωή σε ένα βρέφος 12 ημερών και σε μία 58χρονη γυναίκα στην πόλη Άγρα. Στο πρώτο τραγικό περιστατικό, μαϊμούδες εισέβαλαν στο σπίτι της μητέρας που θήλαζε το βρέφος της, τής το άρπαξαν κυριολεκτικά από τα χέρια και το χτύπησαν μέχρι θανάτου. Στη δεύτερη επίθεση, η 58χρονη γυναίκα βγήκε από το σπίτι της να ανακουφιστεί, στις παρυφές της πόλης, όταν τη δάγκωσαν τα άγρια ζώα με αποτέλεσμα να πεθάνει από αιμορραγία. Πέρυσι τον Ιανουάριο μία γυναίκα έπλενε τα ρούχα στην ταράτσα του σπιτιού της όταν δέχθηκε επίθεση, με αποτέλεσμα να γλιστρήσει και να πέσει στο κενό.