μ-σχοινάς-η-φινλανδία-η-σουηδία-και-ο-έ-379933
ΚΟΣΜΟΣ | 25.05.2022 | 15:21

Μ. Σχοινάς: Η Φινλανδία, η Σουηδία και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν χρειάζεται να αποδείξουν τα δημοκρατικά τους διαπιστευτήρια

H EE απαιτεί σεβασμό για τους ηγέτες και τα κράτη-μέλη της τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς ερωτηθείς σχετικά με την επίθεση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό και τις αντιρρήσεις της Τουρκίας για ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Επισήμανε ότι η Φινλανδία, η Σουηδία και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν χρειάζεται να αποδείξουν σε κανέναν τα δημοκρατικά διαπιστευτήριά τους.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Σχοινάς ανέφερε ότι «η EE βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν πόλεμο, μια γεωπολιτική κρίση και μια μεγάλη οικονομική δυσκολία. Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι εμπρηστική ρητορική, απρόκλητες επιθέσεις και χαρακτηρισμούς […] Απαιτούμε και αναμένουμε σεβασμό για όλους τους ηγέτες μας και όλα τα κράτη-μέλη μας. Η Φινλανδία, η Σουηδία, οι πιο προηγμένες δημοκρατίες στον κόσμο και ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν χρειάζεται να αποδείξουν τα δημοκρατικά διαπιστευτήριά τους» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.