«Λουκέτο» στη ραδιοτηλεόραση της Βαλένθια

Εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Βαλένθια αναγκάστηκε να κλείσει την τηλεόραση και το ραδιόφωνό της.

Η τοπική ραδιοτηλεόραση RTVV σχεδίαζε να προχωρήσει στην απόλυση των 1.000 από τους 1.700 εργαζομένους της, όμως το σχέδιο αυτό κρίθηκε παράνομο από τα δικαστήρια, γεγονός που ανάγκασε την τοπική κυβέρνηση να προχωρήσει στο κλείσιμό της.

«Η μοναδική λύση είναι, δυστυχώς, να κλείσουμε το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς η επαναπρόσληψη 1.000 υπαλλήλων είναι αυτή τη στιγμή αδύνατη» υπογραμμίζει η τοπική κυβέρνηση στην ανακοίνωση που εξέδωσε. «Μόνο για τη διατήρηση ενός εργατικού δυναμικού 1.700 ατόμων θα χρειάζονταν 72 εκατομμύρια ευρώ, ένα κόστος που η τοπική κυβέρνηση δεν μπορεί να επωμιστεί την παρούσα περίοδο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στην προσπάθειά της να σταθεροποιήσει τα δημόσια οικονομικά της η κυβέρνηση της Ισπανίας έχει επιβάλει σκληρούς δημοσιονομικούς στόχους στις 17 περιφέρειες. Η Βαλένθια είναι μία από τις πιο υπερχρεωμένες περιοχές της χώρας.

Μεταξύ άλλων η κυβέρνηση έχει θέσει στις περιφέρειες ως στόχο να εξοικονομήσουν 8 δισεκατομμύρια ευρώ, περιορίζοντας τις δαπάνες τους και επιβάλλοντας νέους φόρους το 2014 και το 2015.

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΡΙΣΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΛΟΥΚΕΤΟ, ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΒΑΛΕΝΘΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!