Λονδίνο: Κατάσχεση-ρεκόρ κρυπτονομισμάτων για ξέπλυμα χρήματος

Στο Λονδίνο η τοπική αστυνομία προχώρησε σε κατάσχεση κρυπτονομισμάτων αξίας 180 εκ. λιρών, τα οποία χρησιμοποιούνταν για ξέπλυμα χρήματος. Τα κρυπτονομίσματα τα χρησιμοποιούσαν συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος για να νομιμοποιήσουν έσοδα από παράνομες δραστηριότητες.

Η Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι κατάσχεσε 180 εκατ. λίρες αδιευκρίνιστου κρυπτονομίσματος, ενώ έχουν περάσει λιγότερες από τρεις εβδομάδες ύστερα από την κατάσχεση 114 εκατ. λιρών, στις 24 Ιουνίου, στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα χρήματος.

«Η σημερινή κατάσχεση είναι ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο σε αυτή την έρευνα, που θα συνεχιστεί για μήνες, καθώς πλησιάζουμε σε αυτούς που είναι στο επίκεντρο αυτής της ύποπτης επιχείρησης για ξέπλυμα χρήματος», δήλωσε ο αξιωματικός Τζο Ράιαν.

Καθώς τα κρυπτονομίσματα είναι κυρίως ανώνυμα και εύκολα στη χρήση τους, κάποιες από τις μεγαλύτερες οργανωμένες εγκληματικές ομάδες στρέφονται σε αυτά ως μέσο για να ξεπλύνουν χρήμα και να μείνουν ένα βήμα μπροστά από την αστυνομία, τις φορολογικές Αρχές και τις δυνάμεις ασφαλείας.

ΚΟΣΜΟΣ, ΛΟΝΔΙΝΟ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]