Λονδίνο: «Eίμαι γκέι, δυσλεξικός, πρώην αλκοολικός και υποψήφιος δήμαρχος» (βίντεο)

Σε 12 μήνες οι λονδρέζοι θα κληθούν να εκλέξουν τον νέο δήμαρχο της πρωτεύουσας. Ο νυν Μπόρις Τζόνσον έχει ήδη εκλεγεί βουλευτής -μερικοί τον βλέπουν να διαδέχεται τον Κάμερον στους Τόρις- και η μάχη για την επόμενη μέρα έχει ξεκινήσει. Ο πρώτος που άνοιξε τα χαρτιά του είναι ο 47χρονος Άιβαν Μάσοου, ο οποίος με ένα πρωτότυπο pop art βίντεο συστήθηκε στους ψηφοφόρους.

Στο βίντεο, εξηγεί τα πάντα σε 71 δευτερόλεπτα: «Είμαι ο Άιβαν και θέλω να γίνω ο δικός σου δήμαρχος του Λονδίνου. Είμαι γκέι, πρώην αλκοολικός, δυσλεκτικός. Είμαι υιοθετημένος, ακτιβιστής, επιχειρηματίας, αποδιοργανωτικός, άνθρωπος των λόγων. Δεν είμαι ο τυπικός πολιτικός. Χρησιμοποιώ το μετρό, σιχαίνομαι την κίνηση, την γραφειοκρατία, τη βαρετή πολιτική» λέει μεταξύ άλλων. Ο λόγος του συνδυάζεται αρμονικά με εικόνες, ήχους και χρώματα.
Ο 47χρονος Μάσοου είναι από το Μπράιτον και έγινε πολύ νέος μέλος των Συντηρητικών. Τους εγκατέλειψε όμως το 2000, μεταξύ άλλων, δεν άντεξε την ομοφοβία τους. Για την ώρα δηλώνει περήφανος που βοηθά το κόμμα που αγαπά «να ασπαστεί τον σύγχρονο κόσμο».
Όσο για το ποτό, το έκοψε σε κλινική με τη βοήθεια και την προτροπή της διάσημης ηθοποιού Τζόαν Κόλινς. Ο ίδιος διηγήθηκε την ιστορία στον Guardian:
«Ήταν ένα βράδυ πριν από πολλά χρόνια στη βίλα της στο Σεν Τροπέ. Στο σαλόνι υπήρχαν έξι άδεια μπουκάλια. Το επόμενο πρωί, η ηθοποιός μού είπε: ‘Άιβαν, εγώ χθες ήπια ένα ποτήρι. Όλα τα υπόλοιπα πρέπει να τα ήπιες εσύ. Νομίζω ότι έχεις πρόβλημα και ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι για αυτό’».
Ασφαλώς, ο 47χρονος δεν θα είναι μόνος στην κούρσα για το δήμο, καθώς από τους Συντηρητικούς έχουν εκδηλώσει και άλλοι ενδιαφέρον. Εκείνος ποντάρει στην ειλικρίνειά του, όπως και στα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα. Ήδη, καλεί τους λονδρέζους να του στείλουν προτάσεις μέσω Twitter (#tellivan). Έτοιμη και η ιστοσελίδα του.
Σημειώνεται ότι το αξίωμα του δημάρχου έγινε αιρετό το 2000. Πρώτος δήμαρχος εξελέγη -ως ανεξάρτητος- ο «κόκκινος» Κεν Λίβινγκστον, ο οποίος επανεξελέγη το 2004 με τους Εργατικούς. Το 2008 έχασε από τον Μπόρις Τζόνσον. Το ίδιο συνέβη και το 2012, οπότε ο Λίβινγκστον ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την πολιτική.

Πηγή: in.gr

ΚΟΣΜΟΣ, ΛΟΝΔΙΝΟ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ


Αφήστε μια απάντηση