lockdown-στη-βόρεια-κορέα-εξαιτίας-αναπνευσ-760008
ΚΟΣΜΟΣ | 25.01.2023 | 09:41

Lockdown στη Βόρεια Κορέα εξαιτίας «αναπνευστικής νόσου»

Lockdown πέντε ημερών στην Πιονγκγιάνγκ εξαιτίας «αναπνευστικής νόσου», επέβαλε η Βόρεια Κορέα.

Το μέτρο αυτό φαίνεται ότι είναι το πρώτο που ισχύει για όλη την πόλη αφότου η χώρα κήρυξε τη νίκη της επί της Covid-19, τον Αύγουστο του 2022.

Οι κάτοικοι της Πιονγκγιάνγκ έλαβαν διαταγή να μείνουν στο σπίτι από σήμερα έως και την Κυριακή και οφείλουν να θερμομετρούνται επανειλημμένα κάθε μέρα, μετέδωσε ο εξειδικευμένος ιστότοπος NK News, ο οποίος έχει την έδρα του στη Σεούλ, επικαλούμενος κυβερνητικό έγγραφο.

Στο κείμενο αυτό δεν αναφέρεται η Covid-19, αλλά υποστηρίζεται πως το συνάχι είναι μεταξύ των νέων ασθενειών που διαδίδονται αυτή τη στιγμή στην πρωτεύουσα.

Επικαλούμενος πηγές στην Πιονγκγιάνγκ, ο NK News είχε αναφέρει χθες, Τρίτη, πως κάτοικοι της μεγαλύτερης βορειοκορεατικής πόλης φαίνονταν να κάνουν προμήθειες ενόψει ενδεχόμενου λοκντάουν.

Η Πιονγκγιάνγκ είχε ανακοινώσει το πρώτο κρούσμα Covid-19 τον Μάιο του 2022, πριν ανακηρύξει τη νίκη της επί της νόσου τρεις μήνες αργότερα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αμφισβητεί από καιρό τις στατιστικές της Πιονγκγιάνγκ για την Covid και τους ισχυρισμούς της χώρας ότι η επιδημία είναι υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με εξειδικευμένες πηγές, η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει εμβολιάσει τους περίπου 25 εκατομμύρια κατοίκους της. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η χώρα φέρεται να έχει παραλάβει εμβόλια από την Κίνα.