Δευτέρα
18
Σεπτέμβριος
Back

Λιβύη: Ο δικτάτορας Χαφτάρ & το “τσούρμο” του εγγυήθηκαν την ασφάλεια των Ελλήνων

Ερωτήματα γεννά το δυστύχημα που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στη Λιβύη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρεις Έλληνες στρατιωτικοί και δύο διερμηνείς.

Ένα από αυτά, είναι για το καθεστώς ασφαλείας που είχε η ελληνική αποστολή στην εμπόλεμη χώρα της Αφρικής. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα το OPEN και ο ANT1, οι αρχές της ανατολικής Λιβύης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του στρατηγού Χαλιφά Χάφταρ είχαν εγγυηθεί την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής.

Δύο στρατιωτικά οχήματα με ένοπλους συνόδευαν το λεωφορείο που μετέφερε την ελληνική αποστολή και το φορτηγό που είχε τους τρεις τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στην διαδρομή από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης προς το σημείο που θα παραδιδόταν η ανθρωπιστική βοήθεια, μπροστά ήταν ένα στρατιωτικό όχημα με ένοπλους Λίβυους, πίσω βρισκόταν το πούλμαν με τους Έλληνες στρατιωτικούς, ακολουθούσε το φορτηγό με την ανθρωπιστική βοήθεια και τελευταίο πήγαινε το δεύτερο στρατιωτικό όχημα με ένοπλους Λίβυους, που παρείχε ο στρατηγός Χάφταρ για την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής.

Επίσης, αναφέρεται πως το πούλμαν που μετέφερε τους Έλληνες και κάηκε ολοσχερώς ήταν καινούργιο και σε πολύ καλή κατάσταση.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!