λίβα-η-έρημος-που-μας-πνίγει-στην-ζέστη-777393
ΚΟΣΜΟΣ | 17.05.2020 | 13:30

Λίβα: Η έρημος που μας πνίγει στην ζέστη και τη σκόνη Up’ο ψηλά

Λίβας. Ο άνεμος του καλοκαιριού που τινάζει τον υδράργυρο στον αέρα. Από που όμως άραγε έχει πάρει το όνομα του; Εδώ οι γνώμες διίστανται. Άλλοι υποστηρίζουν ότι εχει παρει το όνομα του από την έρημο της Λιβύης για αυτό και έτσι ονομάζουν οι ναυτικοί τον νοτιοδυτικό άνεμο και άλλοι από την Έρημο Λίβα ( αυτη βρίσκετε στα νοτιοανατολικά μας ) η οποία πέρα από της υψηλές θερμοκρασίες είναι υπεύθυνη και για ένα φαινόμενο πολύ συχνό που προκαλεί πραγματικά της χειρότερες καιρικές συνθήκες στην χώρα μας παρέα με τις υψηλές θερμοκρασίες και αναφερόμαστε στην Αφρικανική σκόνη.

Τα τελευταία χρόνια οι εικόνες από διάφορα μέρη της χώρας μας πνιγμένα κυριολεκτικά στην Αφρικανική σκόνη είναι πολύ συχνές. Μερικοί απορούν μάλιστα πόση είναι άραγε αυτή η αφρικανική σκόνη που δεν τελειώνει ποτέ. Λυπούμαστε πολύ για την απάντηση που θα σας δώσουμε αλλά οι εικόνες του φίλου και συνεργάτη μας Τολη Ντέλου που επισκέφθηκε την συγκεκριμένη έρημο στο Abu Dhabi είναι συγκλονιστικές και φανερώνουν ότι αυτό το φαινόμενο πιθανότατα δεν θα πάψει ποτέ.

Δείτε ολόκληρο το επεισόδιο One Day in Liwa Desert εδώ: https://youtu.be/QoaL8Fljl4M

Απέραντες εκτάσεις με τεράστιους αμμόλοφους δημιουργούν ένα σκηνικό το οποίο παραπέμπει πραγματικά σε άλλο πλανήτη. Μπορεί η Έρημος Λίβα να αποτελεί ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη της γης παρόλα αυτά όμως θεωρείται και ένας από τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για τους απανταχού extreme ταξιδιώτες. Πρόσφατα μάλιστα η Google πρόσθεσε στους χάρτες της και υπηρεσία ψηφιακής ξενάγησης επάνω σε μια καμήλα.