led-zeppelin-κοινό-μυστικό-τα-σεξουαλικά-όργια-μ-972311
ΚΟΣΜΟΣ | 17.12.2021 | 12:35

Led Zeppelin: Κοινό μυστικό τα σεξουαλικά όργια με ανήλικα

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νέα βιογραφία για το θρυλικό συγκρότημα των Led Zeppelin.

Συγκεκριμένα, στο βιβλίο με τίτλο Led Zeppelin: The Biography» από τον συγγραφέα Bob Spitz, γίνεται λόγος για  ερωτικές συνευρέσεις με ανήλικες, απόπειρες βιασμού, ναρκωτικά και κακοποίηση ανηλίκων.

«Δεν ήταν μυστικό ότι στον Τζίμι Πέιτζ άρεσαν τα νεαρά κορίτσια»

Η λέξη «όχι» ήταν άγνωστη για τους Zeppelin που ήταν νέοι, είχαν φήμη και άπειρα λεφτά να ξοδέψουν. Ο συγγραφέας μίλησε με δεκάδες εμπλεκόμενους και ισχυρίζεται ότι επιβεβαίωσε πως οι ιστορίες που εμπεριέχονται στο βιβλίο ήταν σε μεγάλο βαθμό αληθινές.

Mια ζεστή μέρα Μαΐου του 1973 – γράφει η Daily Mail παραθέτοντας αποσπάσματα από το βιβλίο – η πισίνα στον τελευταίο όροφο του Continental Hyatt House Hotel στο Λος Άντζελες ήταν γεμάτη από ανήλικα κορίτσια. Το σκηνικό είχε στηθεί για ένα ακόμη ξέφρενο πάρτι των Led Zeppelin. Τα νεαρά κορίτσια βουτούσαν στο νερό ζαλισμένα από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, ενώ τα μέλη του συγκροτήματος και οι φίλοι τους τα παρακολουθούσαν. Ο Τζίμι Πέιτζ, κιθαρίστας και μεγάλο αστέρι του πιο καυτού ροκ συγκροτήματος του κόσμου, παρακολουθούσε από απόσταση. Δεν ήξερε κολύμπι και, εξάλλου, είχε ήδη διαλέξει αυτήν που ήθελε -την 14χρονη Λόρι Μάτιξ.

Αργότερα, όπως ισχυρίζεται το κορίτσι, δύο από τους μάνατζερ των Led Zeppelin, την έβαλαν με το ζόρι σε μια λιμουζίνα, την απείλησαν με βία αν αντιστεκόταν και την οδήγησαν στο Hyatt House Hotel για ένα ερωτικό ραντεβού με τον Πέιτζ στη σουίτα του… «Ήμουν πολύ μικρή, και ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Ήταν 29 και ήμουν 14, ήταν σαν πρίγκιπας. Δεν ήταν μυστικό ότι του άρεσαν οι μικρές κοπέλες». Ισχυρίζεται πως ο Πέιτζ τηλεφώνησε στη μητέρα της για να βεβαιωθεί ότι δεν θα τον έστελνε στη φυλακή για αποπλάνηση ανηλίκου. Η μητέρα της Λόρι σχεδόν θριαμβολόγησε, καθώς εκείνη ήταν που είχε οδηγήσει την ίδια της την κόρη στο ξενοδοχείο της μπάντας.

Ως πρώην μάνατζερ του Έλτον Τζον και του Μπρους Σπρίνγκστιν, ο Σπιτζ είναι εξοικειωμένος με τις υπερβολές και τις ακρότητες στον χώρο της ροκ μουσικής. Παρόλα αυτά, όπως ο ίδιος υποστηρίζει «Οι ιστορίες που άκουσα για τους Zep με τρόμαξαν. Ιδιαίτερα εκείνες που είχαν να κάνουν με τα λεφούσια ανήλικων κοριτσιών που βρέθηκαν στο δρόμο τους. Ήταν κορίτσια, 12 και 14 ετών και οι Led Zeppelin είχαν σχέσεις μαζί τους με πολλούς διαφορετικούς τρόπους…» λέει ο συγγραφέας. Οι Zeppelin δεν ήταν οι μόνοι! Όταν ο Bob Spitz πήρε συνέντευξη από τον Σερ Πολ Μακάρντνεϊ για το τελευταίο του βιβλίο για τους Beatles, εκείνος του είπε ότι και οι Beatles πολιορκούνταν από ανήλικα κορίτσια. Η διαφορά ήταν ότι οι Beatles δεν έλεγαν «ναι», «Πάντα αναζητούσαν γυναίκες της ηλικίας τους».

Ο Spitz αποκάλυψε επίσης ότι ο Ρίτσαρντ Κόουλ, ο άνθρωπος που διοργάνωνε τις περιοδείες των Zeppelin ήταν αυτός που επέλεγε τα πιο όμορφα κορίτσια ανάμεσα στο κοινό των συναυλιών και στα λόμπι των ξενοδοχείων για να κάνουν σεξ με τα μέλη του συγκροτήματος. Οι φανς – σύμφωνα με το βιβλίο – ήταν 13, 14, ίσως 15. «Τα κορίτσια απλώς εμφανίζονταν, έρχονταν από το πουθενά. Ήταν ως επί το πλείστον παιδιά χωρίς καμιά γονική επιτήρηση. Οι πατεράδες ήταν άφαντοι και οι μητέρες τους δεν ενδιαφέρονταν διόλου γι’ αυτά».

Ο Spitz αναφέρει ότι είναι αποκαλυπτικό για τις συμπεριφορές της εποχής ότι κανείς από τα μέλη του γκρουπ δεν κατηγορήθηκε ποτέ γι΄αυτές τις συμπεριφορές. Και ούτε ο Μπόναμ μπήκε ποτέ σε μπελάδες όταν μια φορά έσκισε τα ρούχα μιας γυναίκας δημοσιογράφου στο καμαρίνι του συγκροτήματος και, σε άλλη περίπτωση, προσπάθησε να βιάσει μια αεροσυνοδό στο τζετ τους. Το θρυλικό περιστατικό με μία κοπέλα, έναν… καρχαρία και ένα sex tape θεωρείται μία από τις πιο …διεφθαρμένες πράξεις στην ιστορία του ροκ.

Η τελευταία επίσημη συναυλία τους, πριν από το θάνατο του Μπόναμ, ήταν στο Βερολίνο, στις 7 Ιουλίου 1980. Έκαναν πολλές ανεπίσημες επανενώσεις κατά των 80’s και 90’s, σε διάφορα πάρτι και επετείους. Τελικά, η επίσημη συναυλία επανένωσης πραγματοποιήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2007, σε μια sold-out παράσταση δύο ωρών, μπροστά σε 22.000 οπαδούς, στην αρένα Ο2, στο Λονδίνο.