Κύπρος: Πέτρες και κροτίδες κατά της Αστυνομίας από καρναβαλιστές

Μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης σε συνεργασία με μέλη της ΜΜΑΔ, διενήργησαν χθες βράδυ επιχείρηση στην πόλη της Λευκωσίας, για πρόληψη και πάταξη της νεανικής παραβατικότητας, καταστολής οχληρίας καθώς και σοβαρών τροχαίων παραβάσεων. Προέκυψαν οκτώ συλλήψεις και 118 καταγγελίες για διάφορες παραβάσεις. Το πιο σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στη λεωφόρο Προδρόμου όπου μεγάλη ομάδα νεαρών προσπάθησε να πραγματοποιήσει καρναβαλίστικη παρέλαση και ήρθε αντιμέτωπη με την Αστυνομία.

Τα γεγονότα σύμφωνα με την Αστυνομία:

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πλήθος νεαρών προσώπων που έφερε καρναβαλίστικες ενδυμασίες, άρχισε να συγκεντρώνεται στη λεωφόρο Προδρόμου στη Λευκωσία, με σκοπό το κλείσιμό της και την πραγματοποίηση καρναβαλίστικης παρέλασης.

Στο σημείο είχε συγκεντρωθεί πλήθος που ανερχόταν στα 1,500 περίπου άτομα, τα οποία προσπαθούσαν να κλείσουν τη λεωφόρο.

Τα πιο πάνω πρόσωπα προκαλούσαν οχληρία ενώ επιτέθηκαν εναντίον των μελών της Αστυνομίας με πέτρες και κροτίδες, ενώ προκάλεσαν ζημιές και έκαιγαν καλάθους.

Η τάξη αποκαταστάθηκε λίγο αργότερα ενώ τα μέλη της Αστυνομίας προέβησαν στη σύλληψη οκτώ προσώπων ως ακολούθως: ένα για επίθεση εναντίον αστυνομικού, ένα για κατοχή επιθετικού οργάνου, ένα για δημόσια εξύβριση, ένα για εντάλματα προστίμου, ένα για παράνομη παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και τρία για οχλαγωγία.

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια των πιο πάνω επεισοδίων, η λεωφόρος είχε κλείσει για μικρό χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, προέκυψαν επίσης οι ακόλουθες καταγγελίες:

61 οδηγοί για υπερβολική ταχύτητα

3 μοτοσικλετιστές για μη χρήση προστατευτικού κράνους

5 οδηγοί για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

49 οδηγοί για άλλες τροχαίες παραβάσεις

Ελέγχθηκαν επίσης 53 οχήματα ενώ κατακρατήθηκαν 4 αυτοκίνητα και 3 μοτοσικλέτες για περαιτέρω έλεγχο.

Επίσης, μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών, προέβησαν χθες βράδυ σε 62 συνολικά καταγγελίες για διάφορες τροχαίες παραβάσεις, ενώ ανάμεσα στις 17 οδικές βοήθειες που παρείχαν, ξεχωρίζει η επείγουσα συνοδεία γυναίκας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, λόγω ιατρικού συμβάντος εγκυμοσύνης.

Εξάλλου, δύο πρόσωπα εντοπίστηκαν να οδηγούν με ψηλό ποσοστό αλκοόλης. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο αλκοτέστ που διενεργήθηκε σε πρόσωπο στη Λευκωσία, το ποσοστό αλκοόλης ήταν 125μg αντί 22 που είναι το ανώτατο από το Νόμο όριο. Τέλος, σε έλεγχο αλκοόλης που διενεργήθηκε σε δεύτερο πρόσωπο που οδηγούσε το όχημά του στην επαρχία Λεμεσού, η τελική ένδειξη ήταν 121μg αντί 22.

ΚΟΣΜΟΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΕΤΡΕΣ, ΚΡΟΤΙΔΕΣ, ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!