Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής για τα «χρυσά διαβατήρια»

Την υποβολή της παραίτησής του ανακοίνωσε μέσω επιστολής ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κύπρου, Δημήτρης Συλλούρης, μετά τις αποκαλύψεις του Al Jazeera και το σκάνδαλο με τα «χρυσά διαβατήρια».

Στην επιστολή του σημειώνει ότι διατηρεί ακέραιη την πεποίθηση του και ότι «με κανένα τρόπο δεν έχει παραβιάσει τον Νόμο», αλλά ότι με την παραίτησή του αφαιρεί από κάποιους το πρόσχημα ότι η παρουσία του στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής παρεμποδίζει με οποιοδήποτε τρόπο την ομαλή λειτουργία της Βουλής, κάτι το οποίο «ουδέποτε θα διανοούταν να πράξει».

Συνεχίζοντας, επισημαίνει ότι σε προηγούμενη δήλωσή του είχε αναφέρει ότι δεν θα υποβάλλει την παραίτηση του από το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες που διεξάγει η Πολιτεία. Είχε σημειώσει, επίσης, ότι είχε ήδη λάβει τις αποφάσεις για το τι θα πράξει με την ολοκλήρωση των ερευνών.

«Είχα γνωστοποιήσει, ότι σε περίπτωση που ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας κρίνει ότι πρέπει να αποταθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο με αίτημα την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας, στο πλαίσιο των σχετικών ερευνών, δεν προτίθεμαι να υποβάλω οποιαδήποτε ένσταση με ό,τι αυτό υποδηλοί».

Τι είναι το σκάνδαλο με τα «χρυσά διαβατήρια»

Ο πρόεδρος της Βουλής της χώρας Δημήτρης Συλλούρης, είχε πιαστεί επ’ αυτοφώρο, σύμφωνα με το news247, μαζί με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Χριστάκη Τζιοβάνη, να διαπραγματεύονται τη διευκόλυνση προς επιχειρηματίες για την απόκτηση κυπριακού διαβατηρίου.

Στο βίντεο, το οποίο προβλήθηκε από το Al Jazeera, δύο δημοσιογράφοι υποδύθηκαν τους δυνητικούς επενδυτές, προφασιζόμενοι ότι ενδιαφέρονται να μάθουν τις διαδικασίες απόκτησης κυπριακής ιθαγένειας και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, ο πρόεδρος της Βουλής και οι Κύπριοι επιχειρηματίες υπήρξαν πρόθυμοι να παράσχουν όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις, προκειμένου αυτό να γίνει εφικτό ακόμη και σε αιτούντες οι οποίοι δεν δικαιούνται να αποκτήσουν κυπριακό διαβατήριο.

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΚΥΠΡΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΧΡΥΣΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!