Κυκλώνας στη Μοζαμβίκη: Φόβοι για πάνω από 1.000 νεκρούς (βίντεο)

Ασύλληπτες διαστάσεις αρχίζει να λαμβάνει η τραγωδία από τον κυκλώνα που χτύπησε τη Μοζαμβίκη, καθώς οι νεκροί ενδέχεται να ξεπεράσουν σε αριθμό τους 1.000, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της αφρικανικής χώρας, Filipe Nyusi.

Μέχρι και πριν λίγες ώρες, ο αριθμός των νεκρών που είχε δοθεί στη δημοσιότητα ανερχόταν σε 127. Μετά την ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος από τις αρμόδιες αρχές, τα ονόματα στη λίστα αυξήθηκαν κατά εκατοντάδες, ενώ απροσδιόριστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων, καθώς ολόκληρες περιοχές κυριολεκτικά ισοπεδώθηκαν από την άνευ προηγουμένου ένταση του φαινομένου.

 

Σύμφωνα με τον Ερυθρό Σταυρό, το 90% της πόλης Beira, είτε καταστράφηκε ολοσχερώς, είτε υπέστη πολύ μεγάλες ζημιές. Η πόλη Μπέιρα έχει πάνω από 500.000 κατοίκους. Όσοι επιβίωσαν αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης, καθώς τα σπίτια τους καταστράφηκαν, ενώ ήδη έχει αρχίσει και γίνεται αισθητή η ανάγκη για τρόφιμα και νερό.

Η πόλη της Μοζαμβίκης βρίσκεται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ καταστράφηκαν οι υποδομές του αεροδρομίου, με συνέπεια την παύση της λειτουργίας του.

Ο κυκλώνας χτύπησε την πόλη Μπέιρα και ακολούθως κατευθύνθηκε προς την ενδοχώρα και το Μαλάουι.

ΚΟΣΜΟΣ, ΚΥΚΛΩΝΑΣ, ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ, 1.000 ΝΕΚΡΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!