κροατία-γυναίκα-μυστήριο-βρέθηκε-σε-ε-943367
ΚΟΣΜΟΣ | 21.09.2021 | 08:57

Κροατία: Γυναίκα-μυστήριο βρέθηκε σε επικίνδυνη περιοχή-Δεν θυμάται τίποτα

Μια γυναίκα γύρω στα 60 βρέθηκε να περιπλανιέται μόνη της σε μια επικίνδυνη βραχώδη περιοχή στο νησί Κρκ της Κροατίας. Η ίδια μιλά τέλεια τα αγγλικά αλλά δεν είναι σε θέση να πει στις αρχές ποια είναι ούτε πως βρέθηκε εκεί.

Η γυναίκα-μυστήριο έχει κοψίματα και μώλωπες στο πρόσωπο και το σώμα της, και εντοπίστηκε από έναν ψαρά το πρωί της Κυριακής να κάθεται σε έναν βράχο σε έναν κόλπο κοντά στο χωριό Soline, στα βόρεια του νησιού.

Τοπικοί αξιωματούχοι είπαν στον ιστότοπο ότι η γυναίκα, η οποία έχει ύψος 1μ62 με καστανά μαλλιά μέχρι τους ώμους και φορούσε ροζ καπέλο, ριγέ μπλούζα και σκούρο παντελόνι, δεν είχε έγγραφα ή τηλέφωνο που θα της επέτρεπαν να αναγνωριστεί.

Φάνηκε να πέρασε αρκετές νύχτες έξω στην περιοχή, την οποία επισκέπτονται αρκούδες και αγριογούρουνα, είπαν οι αξιωματούχοι, και ήταν τόσο αδύναμη που δεν μπορούσε να πιει νερό χωρίς βοήθεια. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Ριέκα.

Ένας κάτοικος της περιοχής είπε στην ιστοσελίδα: “Είναι πολύ περίεργο που ήταν στην περιοχή. Είναι ένα εξαιρετικά απρόσιτο μέρος του κόλπου, με τρομερά αιχμηρούς βράχους, κυριολεκτικά σαν ξυραφάκια που κόβουν το λάστιχο στις σόλες των παπουτσιών σου”.

Ο κάτοικος είπε ότι δεν υπάρχει “ζωή ή ζώα” στην περιοχή “εκτός ίσως από αγριογούρουνα ή αρκούδες, που ξέρουν να κολυμπούν εδώ αναζητώντας τροφή”. Κάτι που είναι σπάνιο, ωστόσο “επειδή δεν υπάρχει φαγητό, τίποτα”.

Ένας κανονικός άνθρωπος “σίγουρα δεν μπορούσε να κολυμπήσει σε αυτή την απόσταση, χρειάζεται απίστευτη δύναμη”, είπε ο κάτοικος.

Κάτοικος της Soline είπε ότι η γυναίκα δεν έμενε στο χωριό επειδή θα την είχαν αναγνωρίσει, ενώ ένας άλλος πρότεινε ότι μπορεί να «”χάθηκε ενώ έκανε βόλτα, έπεσε και έχασε τη μνήμη της από χτύπημα στο κεφάλι”.

Το 24Sata ανέφερε ότι η υπόθεση μοιάζει με αυτή του Andreas Grassl, ευρέως γνωστού ως Piano Man, ενός Βαυαρού, ο οποίος το 2005 βρέθηκε σε μια παραλία στο Κεντ και πέρασε πέντε μήνες στο νοσοκομείο, νοσηλευόμενος για ψυχολογική βλάβη που του είχε προκαλέσει απώλεια μνήμης.