κρεμλίνο-τα-επιπλέον-άρματα-δεν-θα-αλλ-1123234
ΚΟΣΜΟΣ | 20.01.2023 | 18:59

Κρεμλίνο: Τα επιπλέον άρματα δεν θα αλλάξουν την πορεία του πολέμου

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό στη μέση της προεδρικής θητείας του Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επί του παρόντος δεν υπάρχει ελπίδα βελτίωσης. Οι σχέσεις των δύο χωρών ήταν ήδη τεταμένες πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, γεγονός που τις επιδείνωσε περαιτέρω.

Από τον Φεβρουάριο του 2022, όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, οι δυτικές χώρες απάντησαν με την επιβολή μιας σειράς οικονομικών κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας και με την προμήθεια οπλισμού στην Ουκρανία.

Μάλιστα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες νέο πακέτο βοήθειας. Το πακέτο αξίας 2,5 δισ. δολαρίων περιλαμβάνει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα διαφορετικών τύπων, και αυξάνει στα 26,7 δισ. δολάρια την αξία της στρατιωτικής βοήθειας που έχει ανακοινωθεί από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία αφότου άρχισε η ρωσική εισβολή.

Στο μεταξύ σήμερα το ΝΑΤΟ και υπουργοί Άμυνας από περίπου 50 χώρες συναντώνται στην Αεροπορική Βάση Ράμσταϊν. Στην έναρξη της συνάντησης ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν κάλεσε τους συμμάχους να εντείνουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, καθώς αυξάνεται η πίεση στο Βερολίνο να παραδώσει άρματα μάχης στο Κίεβο.

Πάντως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε σήμερα ότι οι δυτικές χώρες που προμηθεύουν με επιπλέον άρματα μάχης την Ουκρανία δεν θα αλλάξουν την πορεία του πολέμου, ενώ αντίθετα θα αυξήσουν τα προβλήματα του ουκρανικού λαού.