κρατούμενοι-προσπάθησαν-να-κολλήσου-775593
ΚΟΣΜΟΣ | 12.05.2020 | 18:47

Κρατούμενοι προσπάθησαν να κολλήσουν κορωνοϊό για να αποφυλακιστούν

Οι κρατούμενοι στη φυλακή του Λος Άντζελες ήπιαν από το ίδιο ποτήρι με σκοπό να κολλήσουν ο ένας τον άλλον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν 21 κρούσματα σύμφωνα με τον σερίφη, Alex Villanueva. Οι κρατούμενοι που πιάστηκαν στα πράσα από τις κάμερες ασφαλείας, ήπιαν νερό από το ίδιο ποτήρι και… μύρισαν την ίδια μάσκα μιας χρήσης. Το κίνητρό τους ήταν να αποφυλακιστούν

“Υπάρχει μια λανθασμένη άποψη που κυκλοφορεί μεταξύ των κρατούμενων, σύμφωνα με την οποία αν κάποιος βρεθεί θετικός με τον ένα ή άλλο τρόπο θα αναγκαστούμε να αφήσουμε ελεύθερους περισσότερους ανθρώπους, αλλά αυτό δεν γίνεται έτσι”, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο σερίφης αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε εικόνες από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που βιντεοσκοπήθηκαν στα μέσα Απριλίου σε δύο πτέρυγες της φυλακής Castaic, περίπου 60 χιλιόμετρα από το Λος Άντζελες. Σε ένα βίντεο εμφανίζονται κρατούμενοι να πίνουν ζεστό νερό και στη συνέχεια να πηγαίνουν στο ιατρείο της φυλακής, “προσπαθώντας τεχνητά να ανεβάσουν τη θερμοκρασία τους και να υποκριθούν ότι έχουν ένα από τα συμπτώματα”.

Σε άλλο βίντεο κρατούμενοι χρησιμοποιούσαν το ίδιο ποτήρι για να πιουν και την ίδια μάσκα. Σύμφωνα με έρευνα που ξεκίνησε και με τον Βιλανουέβα, 21 κρατούμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μόνο αυτές τις πτέρυγες, μία εβδομάδα αφού βιντεοσκοπήθηκαν οι εικόνες αυτές. “Είναι λυπηρό ότι κάποιοι προσπαθούν εσκεμμένα να μολυνθούν από την covid-19”, εκτίμησε ο σερίφης, υπογραμμίζοντας ότι περισσότεροι από 4.500 κρατούμενοι (το 40% του πληθυσμού των φυλακών στην κομητεία) βρίσκονται σε καραντίνα.