Κορωνοϊός: Ζημιές 150 εκατ. ευρώ στην μπύρα Corona

  • Απο stergios
  • 1 Μαρτίου 2020 - 13:06
  • Comments Off

Να καταρρέουν φαίνονται οι μετοχές της δημοφιλούς μπίρας Corona μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς το 60% των χρηστών που έψαχναν να λύσουν τις απορίες τους για τον νέο κορωνοϊό, πίστευαν ή φοβούνταν ότι η  συγκεκριμένη μπίρα σχετίζεται με αυτόν.

Η ιδιοκτήτρια εταιρία της γνωστής μπύρας «Corona» βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα που έχει υποστεί τα τελευταία δέκα χρόνια, μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, τους τελευταίους δύο μήνες από το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού που άρχισε να εξαπλώνεται από την Κίνα, η εταιρία κατέγραψε ζημιές περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ στα κέρδη της σε μία εποχή που περίμενε αύξηση των πωλήσεων λόγω του εορτασμού της Κινέζικης πρωτοχρονιάς.

Οι απώλειες οδήγησαν στην περικοπή των μπόνους του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας αλλά και σε μία από τις χειρότερες προβλέψεις κερδών τριμήνου που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Η εταιρεία πιστεύει ότι η πτώση των κερδών οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι και λιγότεροι άνθρωποι τολμούν να βγουν έξω στην Κίνα ως μέτρο πρόληψης για τον κορωνοϊό. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί πολλά μπαρ και εστιατόρια στο κλείσιμο.

ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΕΘΝΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΙΝΑ, ΜΕΤΟΧΕΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΜΠΙΡΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!