Κορωνοϊός: Σύνοδος Κορυφής στις 23 Απριλίου για τα 540 δισ. ευρώ κατά της πανδημίας

Σύνοδο Κορυφής μέσω τηλεδιάσκεψης θα συγκαλέσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στις 23 Απριλίου 2020, με θέμα την έγκριση των αποφάσεων του Eurogroup για το πακέτο μέτρων 240 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα επεξεργαστεί τον οδικό χάρτη και το σχέδιο δράσης «για να εξασφαλιστεί η ευημερία των Ευρωπαίων και να επανέλθει η ΕΕ στην ανάπτυξη πάνω στη βάση πράσινης και ψηφιακής στρατηγικής».

Παράλληλα, η Σύνοδος θα διερευνήσει και το ενδεχόμενο σύστασης Ταμείου Ανασυγκρότησης, κατά τη γαλλική πρόταση, που θα είναι προσωρινής διάρκειας. για να εξασφαλιστεί μια ισχυρή ευρωπαϊκή οικονομική ανάκαμψη σε όλα τα κράτη μέλη. Το ζήτημα παραπέμφθηκε από το Eurogroup στους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς έκριναν ότι συνιστά «πολιτική απόφαση».

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, DEPT-Α


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!