Κορωνοϊός στη Γαλλία: Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να ανακοινώσει ο Μακρόν

• Απο Aftodioikisi Press
  • 16 Μαρτίου 2020 - 15:55
  • Comments Off

Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα απόψε για τα νέα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση της επιδημίας covid-19, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία. Ο Εμανουέλ Μακρόν θα ανακοινώσει το βράδυ τα μέτρα που θα αποφασισθούν κατά την διάρκεια γεύματος εργασίας σήμερα με τα μέλη του Συμβουλίου Άμυνας.

Ο διευθυντής υγείας της χώρας δήλωσε νωρίτερα ότι η κατάσταση της επιδημίας στην Γαλλία «επιδεινώνεται με ταχείς ρυθμούς». Ο Ζερόμ Σαλομόν, εξέφρασε ανησυχία για πιθανό «κορεσμό» των νοσοκομείων και έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα. Με τα κρούσματα να αυξάνονται εκθετικά, προειδοποίησε ότι η χώρα θα μπορούσε να φτάσει σε ένα στάδιο που θα καλείται να αποφασίσει ποιους θα σώσει και ποιους θα αφήσει στο έλεος του Θεού.

Σκέψεις για καθολική απαγόρευση στο Παρίσι

Η γαλλική κυβέρνηση μελετά πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε καθολική απαγόρευση στο Παρίσι, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Ο γαλλικός στρατός και η αστυνομία θα επιβάλουν την απαγόρευση, η οποία θα εισαχθεί με απόφαση έκτακτης ανάγκης και θα περιλαμβάνει απαγόρευση κυκλοφορίας στις 6 μ.μ., δήλωσε μια προεδρική πηγή. Αν συμβεί αυτό θα είναι η πρώτη φορά που θα νεκρώσει η πιο δημοφιλής τουριστική πόλη στον κόσμο.

ΚΟΣΜΟΣ, ΓΑΛΛΙΑ, ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ