Κορωνοϊός – Σουηδία: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από την πανδημία

Οκορωνοϊός έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 1.000 ανθρώπων στη Σουηδία από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

Ο απολογισμός είναι πλέον 1.033 νεκροί και 11.445 κρούσματα του νέου κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί επίσημα στη σκανδιναβική χώρα των 10,3 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πρόκειται για αύξηση 114 νεκρών και 497 κρουσμάτων σε 24 ώρες.

Η Σουηδία έχει υιοθετήσει πιο ευέλικτα μέτρα σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες για να περιορίσει τη διασπορά του ιού.

Το σουηδικό «μοντέλο» ακολουθεί τη θεωρία της «ανοσίας της αγέλης» και θεωρούν ότι το μέτρο της καραντίνας είναι αναποτελεσματικό σε βάθος χρόνου.

Σύμφωνα με τη «στρατηγική του μετριασμού» που ακολουθούν  ο ιός ναι μεν θα εξαπλωθεί, αλλά με ρυθμούς που θα επιτρέψουν στο εθνικό σύστημα υγείας και στους πολίτες να ανταπεξέλθουν.

Ακόμα και σήμερα, τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν ανοιχτά, ενώ οι Αρχές διαμηνύουν στους πολίτες να κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να μην διασαλευτεί η καθημερινότητά τους.

ΚΟΣΜΟΣ, ΝΕΚΡΟΙ, ΣΟΥΗΔΙΑ, 1.000, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!