Κορωνοϊός: Πόλη που ανήκει σε δυο χώρες εφαρμόζει διαφορετικά μέτρα (φωτο)

Το Βέλγιο σπάει σήμερα όλα τα δυσάρεστα ρεκόρ του Κορωνοϊού με 1.298 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 6.235. Μάλιστα εδώ και αρκετό καιρό έχει θέσει σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα με τις Αρχές να αποφασίζουν απαγόρευση κυκλοφορίας και κλείσιμο καταστημάτων.

Από την πλευρά της, η Ολλανδία από τις 14 Μαρτίου έχει κλείσει τα μη-απαραίτητα καταστήματα αλλά απαγόρευση κυκλοφορίας δεν έχει ακόμη επιβάλλει, περιμένοντας να αποδώσουν τα πρώτα μέτρα και έχοντας ήδη πάνω από 5.560 κρούσματα.

Στις δυο χώρες όμως, πέρα από την τραγικότητα των κρουσμάτων, συμβαίνει κάτι αξιοσημείωτο!

Η πόλη Baarle, που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ολλανδίας και Βελγίου και χωρίζεται σε δυο δήμους.

Και όμως δυο δήμοι, «συνυπάρχουν» στην ίδια πόλη θέτοντας μάλιστα τα σύνορά τους επί ποδός.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι στην ίδια πόλη, εφαρμόζονται δυο διαφορετικά μέτρα για τον κορωνοϊό. Κάτοικοι κυκλοφορούν ελεύθεροι στο ένα μέρος, ενώ στο άλλο, λίγα μέτρα πιο πέρα, απαγορεύεται η κυκλοφορία! Επίσης, στην μία πλευρά κάποια μαγαζιά λειτουργούν ενώ στην άλλη, όχι.

Το πιο απίστευτο όμως είναι ότι μια γραμμή που καθορίζει τα σύνορα μπαίνει σε ένα κατάστημα με είδη δώρων και βγαίνει από το πίσω μέρος ενός σούπερ μάρκετ! Για να φαίνεται η εθνικότητα του κάθε κτιρίου έχει οριστεί σαν βάση το που βρίσκεται η πόρτα του. Αν τα σύνορα κόβουν την πόρτα στα δυο, τότε υποδηλώνεται από δύο αριθμούς στο δρόμο και πάνω στο κτίριο.

Εν τω μεταξύ, για να καταλάβει κάποιος ανά πάσα στιγμή σε ποια από τις δυο χώρες βρίσκεται, αρκεί να κοιτάξει το δρόμο της πόλης, όπου βρίσκονται λευκοί ζωγραφισμένοι σταυροί στα πεζοδρόμια και ακρωνύμια κάθε χώρας.

Ο δήμος Baarle-Nassau ανήκει στην Ολλανδία και ο δήμος Baarle-Hertog στο Βέλγιο. Υπάρχουν μάλιστα 26 ξεχωριστά κομμάτια της πόλης που κάποια από αυτά ανήκουν στο Βέλγιο και κάποια στην Ολλανδία.

Η παράξενη περίπτωση της πόλης Baarle είναι αποτέλεσμα μερικών «έξυπνων» μεσαιωνικών συμφωνιών και πωλήσεων γης ανάμεσα στους Λόρδους του Breda και τους Δούκες του Brabant τον 12ο αιώνα.

Και πλέον, αποτελεί και την πόλη με τα «δυο μέτρα και δυο σταθμά» για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού!

ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΛΗ, ΒΕΛΓΙΟ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ, ΧΩΡΙΣΜΕΝΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!