Κορωνοϊός – Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Ολυμπιακό Χωριό υποψήφιο για να μετατραπεί σε νοσοκομείο!

Ήταν μία από τις τελευταίες εκκρεμότητες που είχαν απομείνει για την ολοκλήρωση των έργων των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, αλλά δεν αποκλείεται να είναι και η πρώτη εγκατάσταση που θα αξιοποιηθεί λίγες ημέρες μετά την οριστική αναβολή τους.

Ο λόγος για το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο αποτελείται από 24 κτήρια, όπου θα φιλοξενούνταν οι περίπου 12.000 αθλητές, αλλά πλέον αποτελεί μία από τις επιλογές της ιαπωνικής κυβέρνησης προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί ένα προσωρινό νοσοκομείο.

«Είναι μια από τις επιλογές μας, ωστόσο η κατασκευή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και θα δούμε τι θα γίνει γιατί ψάχνουμε για χώρους οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι από αύριο ή αν είναι δυνατόν ακόμη κι από σήμερα», δήλωσε σχετικά ο κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, ενώ η άλλη εναλλακτική που υπάρχει είναι η σταδιακή χρησιμοποίηση των εγκαταστάσεων ή η αγορά/ενοικίαση ενός ξενοδοχείου.

Η Ιαπωνία μέχρι στιγμής έχει καταγράψει 3.300 κρούσματα και 74 νεκρούς, ενώ στο Τόκιο την Πέμπη είχαμε 97 νέα κρούσματα, γεγονός που μεγάλωσε την πίεση για την εξεύρεση νέων χώρων περίθαλψης.

ΚΟΣΜΟΣ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!