Κορωνοϊός: Με «τσουνάμι» παρομοιάζουν το νέο κύμα της πανδημίας στη Γερμανία

Στη Γερμανία το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ είναι πεπεισμένο ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού έφτασε στη Γερμανία, ενώ και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, καθηγητής Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, χαρακτηρίζει την έλευσή του προσωπική αποτυχία του καθενός.

«Η μόλυνση συνεχίζεται. Ο δείκτης θετικότητας διπλασιάζεται κάθε 10 ημέρες. Ο αριθμός όσων βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό αυξάνεται επίσης. Και πρόκειται για προσωπική μας αποτυχία, του καθενός εξ ημών! Αμελήσαμε τα μέτρα προστασίας, δεν χρησιμοποιούμε μάσκες, δεν τηρούμε τις αποστάσεις…», τόνισε σε συνέντευξή του στο δίκτυο RTL.

«Το 6% όλων των διαγνωστικών τεστ κορωνοϊού είναι θετικό. Αυτό είναι πολύ, δεδομένου ότι το ποσοστό ήταν 4% την περασμένη εβδομάδα. Επομένως, οι αριθμοί δεν αφήνουν καμία αμφιβολία: το τέταρτο κύμα ξεκίνησε. Σε σύγκριση με πέρυσι το φθινοπωρινό κύμα ξεκίνησε φέτος ακόμη νωρίτερα, 4 με 5 εβδομάδες νωρίτερα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου.

Παρά την αυξητική τάση των αριθμών, ο Μοντγκόμερι δηλώνει αντίθετος σε ένα νέο lockdown. Για να ελεγχθεί το τέταρτο κύμα, θα ήταν αρκετό να τηρήσουν όλοι τα μέτρα, ο καθένας για τον εαυτό του. «Τότε μπορούμε τουλάχιστον να μεταβάλουμε το κύμα σε έναν απαλό παφλασμό στην ακρογιαλιά και όχι σε ένα τσουνάμι που θα μας σαρώσει το φθινόπωρο», τόνισε ο πρόεδρος Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου.

ΚΟΣΜΟΣ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]