Κορωνοϊός: Η Βραζιλία θα ξεπεράσει τους 400.000 νεκρούς

Η Βραζιλία αναμένεται να ξεπεράσει σήμερα επισήμως τους 400.000 νεκρούς από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των επίσημων στοιχείων, μια κοινοπραξία μεγάλων ΜΜΕ, που κάνει εδώ και μήνες μια ανεξάρτητη καταμέτρηση, ανακοίνωσε πως το όριο ξεπεράστηκε, με 400.021 νεκρούς στους 14 μήνες της υγειονομικής κρίσης.

Έπειτα από τέσσερις μήνες μιας ανεξέλεγκτης αύξησης του αριθμού των νεκρών και των νέων κρουσμάτων, οι καμπύλες έχουν σταθεροποιηθεί από τα μέσα Απριλίου, όμως σε ένα επίπεδο που παραμένει πολύ υψηλό.

Αυτή η μικρή πτώση είναι εντούτοις πολύ εύθραυστη, σύμφωνα με τους επιδημιολόγους, που φοβούνται τις επιπτώσεις της επαναλειτουργίας των μπαρ, των εστιατορίων και των παραλιών σε πόλεις όπως το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Το γεγονός δεν αλλάζει πως ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε με εκθετικό τρόπο από την αρχή του έτους στη Βραζιλία, λόγω της παραλλαγής P1: χρειάστηκαν περισσότεροι από πέντε μήνες προκειμένου οι 100.000 νεκροί να γίνουν 200.000, στις 7 Ιανουαρίου, στη συνέχεια, όμως, μονάχα 77 ημέρες για να φθάσουν τους 300.000 (24 Μαρτίου) και 37 για τους 400.000.

ΚΟΣΜΟΣ, ΝΕΚΡΟΙ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]